Podprsenková akcia na Cypre
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 8.7.2005 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Svoju zbierku lascívnych podprseniek, ako ich sama nazvala, ponúkla na charitatívne účely ostrovu Cyprus prvá britská predsedníčka Dolnej snemovne barónka Betty Boothroydová. Chce tým obyvateľky tejto stredomorskej krajiny upozorniť, aby si uvedomili čoraz väčšie riziko rakoviny prsníka. Britské ženy chcú na Cypre vytvoriť najväčšiu reťaz z podprseniek na svete, aby upozornili na zvýšené riziko rakoviny prsníka a na potrebu finančnej injekcie pre jej výskum.

Svoju zbierku lascívnych podprseniek, ako ich sama nazvala, ponúkla na charitatívne účely ostrovu Cyprus prvá britská predsedníčka Dolnej snemovne barónka Betty Boothroydová. Chce tým obyvateľky tejto stredomorskej krajiny upozorniť, aby si uvedomili čoraz väčšie riziko rakoviny prsníka. Britské ženy chcú na Cypre vytvoriť najväčšiu reťaz z podprseniek na svete, aby upozornili na zvýšené riziko rakoviny prsníka a na potrebu finančnej injekcie pre jej výskum.

Labouristická barónka, bývalá tanečnica, ktorá sa stala vôbec prvou ženou na čele Dolnej snemovne a v súčasnosti ešte stále je poslankyňou Snemovne lordov, sa do tejto akcie veľmi rada zapojila. "Podľa jej slov ide skôr o lascívne červené podprsenky," napísal cyperský denník Mail.

Organizátorka celej akcie potvrdila príjem zásielky z britského parlamentu. "Ešte som niečo také nikdy nevidela," povedala pre tlačovú agentúru Reuters. Usporiadatelia majú v úmysle zozbierať najmenej 90.000 podprseniek, ktoré, keď sa spoja, dosiahnu dĺžku vyše 60 kilometrov. Rakovina prsníka zabíja každoročne okolo 400.000 žien na celom svete.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.