Čižmičky
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 30.10.2001 16:37
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Je najvyšší čas , vybrať sa na nákup čižmičiek. Rovnako ako nám móda neprikazovala nič v prípade šiat a kabátov, rovnako benevolentná je aj v prípade čižmičiek. Aby sme nevyzerali smiešne a neurobili veľké chyby aj pri nosení čižmičiek treba poznať niektoré pravidlá.

Pokiaľ nemáte priširoké lýtka, „in“ sú čižmičky, ktoré kopírujú nohy a tým nám dodávajú ženskosť. Nosia sa k nim sukne po kolená alebo minisukničky, poprípade šaty. Aj k sukniam, ale najmú k nohaviciam sa nosia čižmičky po členky, trocha pripomínajúce vojenské baganče. Menej vhodné sú k šatám, ak nejde vyslovene o vojenský štýl šiat. Ženy so silnejšími lýtkami by sa mali rozhodnúť pre čižmičky rovné tzv. folklórne. K imidžu môžu patriť aj babušky, čižmičky z hrubej vlnenej látky na nízkom podpätku, rozhodne však nepatria ku klasickému kabátu, či športovej vetrovke. Kotníkové čižmičky tesne obopínajúce naše členky patria iba na nohy s ideálnymi proporciami. Prázdne špičky na malé nohy a čižmičky nad kolená, len pre veľmi mladé dievčatá alebo profesionálky. Na denné nosenie je dôležité mať čižmičky s pohodlnými podpätkami, na príležitostné nosenie vsaďte na vysoké ihličkové podpätky. Z farieb sú módne odtiene do fialova, bordova, oranžova. Čiernou klasikou tiež nič nepokazíte. Ak sa vám zdá, že výrobca nie je nijaký lumen, lebo pravý podpätok sa vám chystá odpadnúť, možno by ste sa mali k šoférovaniu prezúvať. Z materiálov víťazí mäkká koža. Na šport a do prírody skôr hrubá kožená obuv. Ak máte kratšie nohy a hrubšie lýtka, noste dĺžku čižiem do polovice lýtok.
Módne čižmičky z lakovanej kože výrazných farieb, alebo z pravej hadej kože sa hodia na večer pre extravagantné dámy. K čižmičkám patrí vhodná kabelka. Najideálnejšia je v rovnakej farbe a s rovnakého materiálu z akého sú čižmičky.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.