Zelenina na grécky spôsob
Autor(ka) : Jana Konečná
Dátum a čas : 26.8.2005 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

SUROVINY: 4 malé mrkvy, 4 malé okrúhlice, 8 cibúľ, 2 malé tekvičky, 1 fenikel, 4 malé artičoky, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica bieleho vínneho otctu, 5 polievkových lyžíc bieleho vína

SUROVINY:
4 malé mrkvy
4 malé okrúhlice
8 cibúľ
2 malé tekvičky
1 fenikel
4 malé artičoky
4 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica bieleho vínneho octu
5 polievkových lyžíc bieleho vína
3 šálky hydinového vývaru
15 zrniek koriandra
½ zväzku čerstvého koriandra
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
jemná soľ a hrubá nerafinovaná soľ Guérande

POSTUP:
Očistite a umyte mrkvu, okrúhlice a cibuľu. Tekvičky umyte a nakrájajte. Vrchné listy fenikla odstráňte a zvyšok nakrájajte na osem častí. Umyte artičoky tak, aby ostali konce stopiek a 2/3 listov okolo srdca. Zohrejte Zepter nádobu na najvyššiu teplotu, potom znížte. Pridajte trochu olivového oleja a všetku zeleninu aj s cesnakom nechajte podusiť, kým nepustí šťavu. Osoľte, okoreňte, pridajte biele víno a nechajte tekutinu vyvrieť na 1/3. potom vlejte biely vínny ocot a horúci hydinový vývar, nakoniec pridajte zrnká koriandra. Prikryté nechajte dusiť, až kým zelenina nezmäkne. Medzitým odrežte stonku z čerstvého koriandra a listy nakrájajte. Zeleninu na grécky spôsob servírujte vlažnú alebo studenú v plytkých tanieroch, ochutenú vývarom a pokvapkanú olivovým olejom, posypanú najemno nakrájaným koriandrom a okorenenú mletým čiernym korením.

Recept pre 4 osoby
Čas varenia – 20 minút
Celkový čas na prípravu – 45 minút


Zdroj: GURMÁN – kniha o varnom systéme Zepter



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.