Päť pravidiel anticelulitídovej diéty
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 27.8.2001 12:09
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 Ak vás problém s celulitídou už zasiahol, alebo sa vám čo len marí, že na vašich stehnách a zadočku začína vznikať ,,pomarančová pokožka“, mali by ste zo svojho jedálneho lístka neúprosne eliminovať všetky tučné a ostro korenené potraviny, ktoré spôsobujú zadržiavanie vody v organizme a negatívne ovplyvňujú činnosť pečene.

2 Vyberajte si ľahko stráviteľné jedlá, ktoré nebudú nútiť tráviacu sústavu k príliš ťažkej práci, napríklad ryby a chudé mäso, varené alebo pečené vo fólii bez tuku, chudé syry, cestoviny, chlieb (najmä celozrný), ryžu.

3 Obmedzte spotrebu soli, ktorá spôsobuje zadržiavanie plynov v medzibunečnom priestore. Ako korenie používajte rozličné bylinky. Vyhýbajte sa konzervám, údeninám, červenému mäsu, maslu, smotane, ostrým omáčkam a sósom s vysokým podielom tuku.

4 Jedzte veľa zeleniny a ovocia bohatých na vlákninu a draslík, ktoré nielen neutralizujú pôsobenie soli, ale aj posilňujú steny vlásočníc, čo zlepšuje krvný obeh. Ak máte problémy s trávením zeleniny a ovocia, robte si z nich šťavy a koktaily. Obmedzujte iba množstvo sladkého ovocia (hrušky, banány, figy) alebo sušeného a kandizovaného ovocia.

5 Pite najmenej 2 litre vody denne, najlepšie minerálnej, s vysokým obsahom draslíka. Nešetrite nesladenými čajmi. Veľké množstvo tekutín stimuluje prácu buniek a očisťuje organizmus.

Priatelia štíhlych stehien
- Citrusy dodávajú organizmu vitamín C, ktorý posilňuje kolagénové vlákna pokožky
- Ananás (stačí plátok čerstvého ovocia denne) dodáva bromelín, enzým, ktorý povzbudzuje látkovú výmenu
- Jahody posilňujú podkožné tkanivo a tak sťažujú tukovému tkanivu bezuzdne sa rozrastať.





©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.