Zdravšia a krajšia vďaka morskej soli
Autor(ka) : Anjika
Dátum a čas : 16.3.2006 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Morská soľ, biele zlato výraznej chuti skrývajúce sa medzi miliardami pokojných kvapiek aj v náručí mohutných vĺn, má veľmi priaznivé účinky na naše zdravie.

Morská soľ, biele zlato výraznej chuti skrývajúce sa medzi miliardami pokojných kvapiek aj v náručí mohutných vĺn, má veľmi priaznivé účinky na naše zdravie.

Najmä keď nám upchatý nos nedovolí dýchať a vnímať okolité vône a v hrdle nám začne horieť ohník bolesti, siahneme po tomto lieku. Prepláchnutie nosových dutín a hrdla nám tiež pomôže, keď sa vrátime z príšerne prašného prostredia. Prípadne po návrate z prechádzky za mrazivého alebo veterného počasia. Aj ráno, po prebudení sa zo sladkých snov, býva nosová sliznica dosť vysušená. Vtedy nám tiež pomôže zmes morskej soli a teplej vody. Tento biely poklad nemá len kladné liečivé účinky.

Veľmi dobre pôsobí aj na náš vzhľad. Každý z nás určite vie, že hebká čistá pokožka je jedným zo znakom krásy. A ako dokáže morská soľ zvýšiť náš pôvab? Použijeme ju počas sprchovania ako telový peeling. Pozor však na miesta s vystupujúcimi materskými znamienkami. Ich silné drhnutie môže byť totiž príčinou, že po nejakom čase budeme voňať fialky odspodu. Tieto miesta masírujme preto veľmi jemne a veľmi opatrne.

Morskou soľou bojujeme takisto proti hnisavým vyrážkam. Tento raz ju zmiešame so studenou vodou a namočenú vatičku prikladáme na postihnuté miesta. Vriedok by mal za dva až tri dni zmiznúť. Vyrážok blízko očí sa zbavme radšej iným spôsobom. Použime napríklad korektor alebo nechajme vriedok voľne vysušiť na vzduchu. Stretnutie oka a slanej vody je totiž veľmi štipľavé.

Prechádzky po morskej pláži a kúpanie sa v morských vlnách patrí určite k skvelým zážitkom väčšiny z nás. Kvôli jej uzdravujúcim a skrášľujúcim účinkom však netreba ďaleko cestovať. Morskú soľ totiž určite kúpime takmer v každých potravinách. A keď si ju nasypeme do vane a ponoríme sa do teplej vody, môžeme sa venovať príjemnej relaxácii. 

Príspevok čitateľky Anjiky



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.