Zapečené mexické tortilly |
||
Autor(ka) : Miriam Kuhlová Dátum a čas : 17.3.2006 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Trúbu predhrejte na 190°C. Na panvici zahrejte olej, opražte na ňom cibuľku, papriky a pol chilli papričky. Na vyššom plameni za stáleho miešania smažte päť až osem minút, až papriky takmer zmäknú. Pridajte rajčiny a časť koriandru a asi dve minúty povarte. | ||
Ingredencie: * 2 lyžice olivového oleja
2. Tortilly rozložte na pracovnej ploche a pripravte si plytkú zapekaciu nádobu. Tretinu syra nakrájajte na kocky, zbytok nastrúhajte a zmiešajte so zakýsanou smotanou, zbytkom chilli papričky a koriandrom. Fazuľu aj s nálevom krátko premixujte na hrubšiu zmes a dochuťte. Na každú tortillu naneste časť paprikovej a fazuľovej zmesi a potom kocky syra. Pevne zarolujte ako palacinky a poukladajte vedľa sebe do zapekacej misky švom dole. Natrite tortilly zakýsanou smotanou a posypte syrom. 3. Vložte do predhriatej trúby a zapekajte 25–30 minút, až je všetko zlatisté a omáčka pekne buble. Tortilly pred podávaním prekrojte napoly. Jedlo môžete pripraviť až do bodu 2 a potom zmraziť aj na dva mesiace. Potom ho rozmrazte a 35–40 minút zapekajte.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |