Opečený biely syr s pikantným kuskusom
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 28.3.2006 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Opečený biely syr je naozaj chutným jedlom pre vyznávačov nemäsitej stravy. Nebojte sa korenia a budete milo prekvapený.

Opečený biely syr je naozaj chutným jedlom pre vyznávačov nemäsitej stravy. Nebojte sa korenia a budete milo prekvapený.

Ingredencie:

    * 2 brokolice
    * 2 hrsti sladkého hrášku
    * 350 g kuskusu
    * po 1 lyžičke škorice, rasce a koriandru
    * 600 ml horúceho vývaru z bujónu
    * 2 hrsti rozpolených koktailových rajčín
    * 500 g pevného bieleho syru typu Jadel či Vezír
    * šťavu z jedného citrónu
    * olivový olej
    * hrsť nasekaných lístkov koriandru


Príprava jedla:
-Brokolicu rozdeľte na drobné hlavičky, stonky na väčšie kúsky. Všetko povarte najlepšie v pare, približne šesť minút. Potom pridajte hrášok a nechajte na pare ešte dve minúty. Pokiaľ varíte vo vriacej vode, zeleninu dôkladne oceďte.

-Medzitým zmiešajte v mise kuskus s korením a všetko zalejte vriacim vývarom. Prikryte a nechajte päť minút stáť.

-Rozpáĺte panvicu s teflónovým povrchom alebo gril. Syr nakrájajte na plátky a rýchlo opečte, zhruba dve minúty z každej strany, aby dostal farbu.

-Do kuskusu zamiešajte brokolicu, hrášok a rajčiny s citrónovou šťavou, olejom a koriandrom. Rozdeľte na tanieriky a navrch položte plátky syra.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.