Pečená ryba s bylinkami
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 3.4.2006 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prípravu tohto jedla môžete použiť akúkoľvek čerstvú morskú či sladkovodnú rybu, pokiaľ si ju necháte v predajni očistiť, budete to mať s prípravou naozaj veľmi jednoduché.

Na prípravu tohto jedla môžete použiť akúkoľvek čerstvú morskú či sladkovodnú rybu, pokiaľ si ju necháte v predajni očistiť, budete to mať s prípravou naozaj veľmi jednoduché.

Ingredencie:

1 očistenú a vypitvanú čerstvú rybu (približne 2 kg)
4 veľké citróny, dobre umyté a aj s kôrou nakrájané na tenké kolieska
4 lyžice olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
čerstvé bylinky, ako je petržlen, kôpor, estragón, bazalka, soľ a korenie

Príprava
Trúbu predhrejte na 230, olivový olej votrite do ryby zvonka aj zvnútra, posoľte a pridajte trochu korenia. Na pekáč poukladajte plátky citrónu a položte na ne rybu. Brušnú dutinu ryby vyplňte plátkami citrónu a nasekanými bylinkami s rozdrveným cesnakom.

Pečte približne pol hodinky, pokiaľ nieje mäso v najhrubších častiach dobre prepečené. Pri servírovaní opatrne oddeľte kožu, potom naddvihnite kúsok mäsa a oddeľte ho od chrbtovej kosti. Z každej polovičky ryby by ste mali získať dve porcie. Rozdeľte na tanieriky a podávajte ozdobené plátkami pečených citrónov.

Vylepšováčik: Rybu natretú olivovým olejom, naplnenú cesnakom, bylinkami a citrónom môžete naložiť do nádoby a vložiť do chladničky už osem hodín pred pečením, čím chuť ingredencií presiakne mäskom a výsledná chuť bude fantastická.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.