Rýchle cestoviny
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 6.4.2006 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Toto jedlo pripravíte veľmi rýchlo a s minimálnou námahou...

Ingredencie:
cca 800g konzervovaných krájaných rajčín 
2 hrsti čerstvých bazalkových lístkov
500g vákuovaných čerstvých tortellín (napr. so špenátom)
200g mozzarelly, nakrájanej na plátky
4 lyžice strúhaného čerstvého parmazánu
2 lyžice píniových orieškov alebo mandlí
soľ a korenie na dochutenie

Príprava jedla:
Predhrejte trúbu na 180°C. Rajčiny vložte do misy a zrieďte so 150ml vody. Prisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osoľte a ochuťte čiernym korením, najlepšie čerstvo nadrteným. Zmes poriadne premiešajte. Do zapekacej misy rozdeľte polovicu cestovinovej zmesi, na ňu dajte polovicu mozzarelly a na tu potom zbytok omáčky s cestovinami. Tortelliny do nej trochu zatlačte, aby moc nevyčnievali. Navrch nasypete zbytok mozzarelly (natrhajte ju) spolu s parmazánom a píniovými orieškami alebo mandľami. Pokiaľ nemáte dosť veľkú misu, môžete samozrejme všetko rozdeliť do dvoch menších. Pečte dvadsaťpäť až tridsať minút, pokiaľ povrch pekne zožltne. Podávajte najlepšie so zelenými šalátovými lístkami.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.