Jarná krása
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 25.4.2001 03:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

30 rokov – investícia do budúcnosti
Kozmetické výrobky môžu spomaliť prirodzené starnutie aj o desať rokov. Preto od toho, ako sa dnes staráte o svoj vzhľad, závisí, ako budete vyzerať v budúcnosti. Pokožka má každým rokom väčšie nároky. Po zime je zvyčajne šedivá, unavená, presušená, niekedy podráždená. Zacíti jar, ak ju oživíte vhodnou kozmetikou, posilníte vitamínmi a okysličíte.

Vymeňte krémy za ľahšie. Vrchná vrstva pokožky by mala obsahovať 13 percent vody. Po zime jej množstvo často klesá na 11 alebo dokonca 10 percent. Pri takejto hladine hydratácie sa pokožka pokrýva sieťkou drobných vrások a môže sa dokonca šúpať. Ešte šťastie, že toto všetko nie je nezvratný proces. Pokožku možno ideálne zvlhčiť pomocou kozmetických výrobkov – intenzívnych hydratačných krémov a ampulkových kúr, ktoré ,,púšť“ na pleti rýchlo a účinne zlikvidujú.

Porcia vitamínov pre pokožku. Na jar lekári odporúčajú obohatiť stravu vitamínovými preparátmi a kozmetičky prebudiť pleť vitamínovými krémami. Máme na výber multikrémy, ktoré obsahujú celú abecedu vitamínov (A, B5, C, D, E, F, H a K), alebo ampulky a krémy s jedným, ale za to koncentrovaným vitamínom. Multikrémy podobne ako multivitamínové tabletky dodávajú minimum toho, čo potrebuje unavená pokožka, ale podávané spolu pôsobia synergicky, čiže navzájom sa podporujú, čo zväčšuje ich účinnosť. Koncentrát jedného vitamínu je ,,vitamínová bomba“, ktorej úlohou je uspokojiť aj najväčšie potreby pokožky. Vybraný vitamín by mal vždy zodpovedať konkrétnemu problému.

Vitamín C proti jarnej únave. Vitamín C v krémoch a ampulkách je na jar ideálny, pretože oživuje a rozjasňuje unavenú pleť. Je nenahraditeľný, keď sa už objavujú prvé príznaky starnutia.

Vitamín E – injekcia mladosti. Je zložkou a hlavným ochrancom bunečných stien pred voľnými radikálmi. Megadávka vitamínu E, poskytnutá zvonka, ,,vymetie“ z pokožky nadmerné množstvo týchto ničivých čiastočiek a zväčší jej prirodzenú obranyschopnosť.

Vitamín K vynahradí pokožke to, čo ste zanedbali v zime.Sťahuje popraskané žilky a rozjasňuje zčervenalú pokožku. Tento prostriedok zmenšuje sklony k ,,zdravému“ rumencu.

Na jar veľa spite. Spánok je najlepšia kozmetika, vďaka ktorej sa pokožka rýchlejšie regeneruje. V noci sa pokožka sama pokúša napraviť škody, ktoré vznikli v priebehu dňa. Hypofýza vylučuje rastový hormón, ktorý stimuluje deľbu buniek. Medzi polnocou a piatou hodinou ráno sa bunky môžu deliť až desaťnásobne rýchlejšie ako cez deň. A práve vtedy môžete pokožke pomôcť najviac tým, že si zvolíte vhodný nočný krém. Bežný krém už po tridsiatke nestačí. Teraz musíte na noc používať preparáty, ktoré obsahujú všetko, čo je najaktívnejšie a účinné pri omladzovaní: vitamíny, ovocné kyseliny, aminokyseliny, rastlinné výťažky so silnými stimulačnými a regeneračnými účinkami.

Investujte do očného krému. Po tridsiatke už viečkam nestačí obyčajný hydratačný krém. Okolo očí sa vrásky tvoria najrýchlejšie a preto už potrebujete výrobok, ktorý ich vzniku predchádza.

Zapamätajte si toto slovo: flavonoidy. Flavonoidy sú zlúčeniny, ktoré chránia rastliny pred silným slnkom a všetkým, čo im môže škodiť. V krémoch sú novou pascou na voľné radikály. Preto medzi krémami hľadajte také, ktoré obsahujú rastlinné flavonoidy. Najlepšie ochránia pokožku pred všetkým, čo urýchľuje starnutie. Mali by ste ich používať denne najbližších pár rokov.

Ešte jedno zázračné slovko: retinol. Retinol je jedným z najúčinnejších omladzujúcich prostriedkov, aké sa vôbec nachádzajú v kozmetike. Čím skôr po ňom siahnete, tým neskôr uvidíte na svojej tvári prvú hlbokú vrásku.

Pokračovanie zajtra


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.