Syrový koláč |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 18.5.2006 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Je hneď hotový, skvelo vyzerá a ešte lepšie chutí. Môžete použiť akýkoľvek syr, pevnejšie druhy nahrubo nastrúhajte. | ||
Je hneď hotový, skvelo vyzerá a ešte lepšie chutí. Môžete použiť akýkoľvek syr, pevnejšie druhy nahrubo nastrúhajte. Ingredencie: Cesto rozvaľkajte a vyložte ním guľatú formu, dôkladne ho natlačte aj do okrajov. Nechajte pol hodiny chladiť. V panvici medzitým rozohrejte maslo s olejom a za občasného miešania opekajte plátky cibule a zemiakov dožlta; trvá to desať až pätnásť minút. Osoľte, pridajte cesnak a tymián. Opekajte ešte tri minúty; potom zmes nasypte na koláč. Pridajte syr a všetko rovnomerne rozložte. Premiešajte smotanu a vajíčka; môžete ich ešte trošku posoliť a okoreniť. Zmesou zalejte celý koláč, vložte ho do trúby a pečte tridsať až štyridsaťpäť minút. Hotový slaný dezert má svetlú zlatohnedú farbu, podávajte ho teplý. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |