Signal X-Fresh
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 31.5.2006 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V dnešnej dobe je svieži dych a kvalitná starostlivosť o zuby už normou. Svieži dych je navyše veľkou podporou pre vlastné sebevedomie a pocit istoty v komunikácii s ostatnými. K správnej starostlivosti o chrup patria vhodné pomôcky dentálnej hygieny. Patrí k nim zubná kefka, zubná pasta, dentálna niť alebo medzizubná kefka a v neposlednom rade ústna voda.

V dnešnej dobe je svieži dych a kvalitná starostlivosť o zuby už normou. Svieži dych je navyše veľkou podporou pre vlastné sebevedomie a pocit istoty v komunikácii s ostatnými. K správnej starostlivosti o chrup patria vhodné pomôcky dentálnej hygieny. Patrí k nim zubná kefka, zubná pasta, dentálna niť alebo medzizubná kefka a v neposlednom rade ústna voda.

Zubné pasty
Zubné pasty, čistiace prášky a gély sú prípravky aplikované pomocou zubnej kefky na povrch zubov. V posledných rokoch sa tiež uplatňuje ich druhá funkcia – slúžia ako „nosič“ prostriedkov pre lokálnu prevenciu parodontopatií a vzniku zubného kazu. Z vymenovaných prípravkov sa najčastejšie používa zubná pasta.

Ústna voda
Ústna voda obsahuje spravidla liečivá alebo látky podľa účelu použitia. Ústne vody  možno rozdeliť  na niekoľko druhov: 
-Antimikrobiálne - zabraňujú ďalšiemu množeniu baktérií, príp. sú schopné činnosť prítomných baktérií  čiastočne alebo úplne zastaviť; určené sú na urýchlené zmiernenie akútnych zápalových prejavov (ich použitie je len krátkodobé, 1 - 2 týždne).
-Fluoridové - zabezpečujú zvýšený príjem fluoridov, ktoré pomáhajú pri prevencii vzniku zubného kazu; väčšinou ich možno používať dlhodobo, najmä u ľudí (detí), ktorí majú vyššie hodnoty kazivosti v porovnaní s ostatnou populáciou.
-Adstringentné – sťahujú mäkké tkanivo, a tým aj zmierňuje krvácavosť ďasien; je vhodné používať ich výlučne po komplexnom dokončení profesionálnej ústnej hygieny a po dokonalom zvládnutí domácej starostlivosti!
-Dezodoračné a kozmetické - bežné ústne vody, ktoré sú určené na krátkodobé získanie sviežeho dychu; na bežné každodenné použitie.

Signal X-Fresh – novinka, kto ide s dobou
Nebolo by úžasné, keby ste mohli už pri čistení zubov pocítiť sviežosť a súčasne antibakteriálne účinky ústnej vody? Práve preto je tu zubná pasta s ústnou vodou vo vnútri: Signal X-Fresh.

Spoločnosť Unilever vyvinula novú zubnú pastu Signal X-Fresh s obsahom ústnej vody. Táto gélová zubná pasta pomáha zabraňovať vzniku zubného kazu a znižuje tvorbu baktérií spôsobujúcich zápach z úst. Jej používanie vyvoláva pocit sviežej a čistej ústnej dutiny. Spotrebitelia oceňujú, že nové zubné pasty Signal X-Fresh ponúkajú komplexné riešenie: chráni pred zubným kazom a baktériami a navyše poskytuje sviežu chuť a dych. Zelená alebo modrá kvapka (medovo-citrónová alebo mentolovo-eukalyptová príchuť) vytekajúca z medzery uprostred pasty je jasným dôkazom obsahu ústnej vody s antibakteriálnym účinkom. Spotrebiteľské štúdie preukázali, že zubná pasta Signal X-Fresh prináša výraznú sviežosť v porovnaní so sviežosťou, ktorú poskytujú ústne vody dostupné na trhu. Fluorid nachádzajúci sa v zubnej paste Signal X-Fresh urýchľuje vstrebávanie vápnika späť do zubnej skloviny, a tak podporuje jej remineralizáciu. Zubná sklovina  je potom odolnejšia proti pôsobeniu bakteriálnych kyselín. Signal X-Fresh obsahuje 1450 ppm fluoridu a bolo preukázané, že účinne znižuje demineralizáciu zubnej skloviny z dôvodu pôsobenia kyselín a naopak podporuje jej remineralizáciu. Odporúčaná maloobchodná cena je: 73,90 Sk

Zubnú pastu Signal X-Fresh dostať v dvoch variantoch:

AQUA MINT (príchuť eukalyptu)
Vďaka jedinečnej kombinácii mentolu a eukalyptu pocítíte výraznú sviežu príchuť, v ústnej  aj v nosnej dutine.
LIME MINT (medovo-citrónová príchuť)
Výrazná chuť eukalyptu s citrónom a jemnou vôňou medu.
Mentol zaručí dlhotrvajúci účinok sviežosti.

Signal Desatoro pre váš zdravý úsmev

1. Dodržujte úplnu ústnu hygienu
Ústnu hygienu vykonávajte minimálne 2x denne – ráno po raňajkách a večer pred spaním. Táto činnosť zahŕňa tri základné časti: čistenie zubných plôšok, medzizubných priestorov a povlak jazyka. Dôraz je potrebné klásť predovšetkým na správnu techniku a vyhovujúce prostriedky.
2. Zvoľte si dobrého zubného lekára
Zubný lekár má zásadný vplyv na vaše orálne zdravie. Zubný lekár by vám mal vždy vysvetliť postupy správnej ústnej hygieny a pomáhať udržovať zdravý chrup.
3. Absolvujte pravidelné preventívne prehliadky
Každých 6 mesiacov absolvujte preventívnu prehliadku u svojho zubného lekára, pričom si zabezpečíte včasné odhalenie vznikajúcich ochorení ústnej dutiny.
4. Absolvujte pravidelne profesionálnu ústnu hygienu
Každých 6 mesiacov si nechajte profesionálne (od dentálnej hygieničky) urobiť hygienu ústnej dutiny. Zubný lekár alebo dentálna hygienička by mali skontrolovať stav ďasien a okolitých tkanív, profesionálne vyčistiť celý chrup, odstrániť zubný kameň, vyčistiť pigmentové škvrny a vyleštiť povrch zubov.
5. Zabráňte úrazom ústnej dutiny
Počas športových aktivít nezabúdajte na všetky dostupné ochranné pomôcky.
6. Dodržujte pravidlá zdravej výživy
Pravidlá zdravej výživy sú platné aj pre oblasť orálneho zdravia, t j. vyvážená strava s vysokým obsahom ovocia, zeleniny a mliečnych výrobkov. Jednoznačne nevhodné sú naopak cukry, ktoré majú priamy vplyv na vznik zubného kazu.
7. Uvedomte si súvislosti orálneho a celkového zdravia
Zlý stav ústnej dutiny zvyšuje riziko vzniku napríklad srdcových a cievnych ochorení, diabetes, respiračných ochorení a popôrodných komplikácií.
8. Vyvarujte sa fajčenia



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.