Sedliacka roštenka
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 15.8.2000 13:57
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Pochúťka z bravčového mäsa pre začiatočníčky aj pokročilé kuchárky…


Potrebujeme:
5 bravčových rezňov z kare, ½ domácej klobásky, cibuľku, hrášok, mrkvu, paradajky, pór, horčicu, sójovú omáčku, čierne korenie, sladkú papriku, grilovacie korenie, zmes korenia s medom na bravčové rebierko, hladkú múku, olej, biele víno, zeleninový vývar

Postup:
Rezne naklepeme na tenko, okoreníme čiernym korením, červenou paprikou a grilovacím korením a zmesou na bravčové rebierko. Ak máte rady slanšie mäso môžete trochu posoliť no upozorňujem, že v koreniacich zmesiach už soľ je, takže opatrne. Takto pripravené mäsko pokvapkáme sójovou omáčkou a potrieme z oboch strán horčicou. Obalíme v hladkej múke a na malom množstve oleja opečieme. Vložíme do pripraveného plechu. Cibuľku, pór a paradajky očistíme, nakrájame, navrstvíme na pripravené mäso, pridáme na tenké kolieska nakrájanú klobásku, množstvo nechám na vás, niekto má rád viac iný vôbec, takže klobásu môžete kľudne vynechať. Pridáme asi 1 ½ dcl bielého vína a zalejeme to zeleninovým vývarom. Ak použijete čerstvú mrkvu treba ju dať zároveň s ostatnou zeleninou. Ja používam hrášok a mrkvu z konzervy takže pridávam až úplne pred koncom pečenia. Pečieme cca 1 a ½ hod.

Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi a s červeným vínom.

Dobrú chuť…


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.