Ďakujem, nie!
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 18.7.2001 03:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Leto, prázdniny, dovolenka, veget...čas vhodný na prvé lásky, na prvé poháriky, prvé šluky, prvé drogy. Vôňa marihuany ani jej účinky nikoho neodradia. Dokonca aj literatúry, ktorá hovorí o jej zlých účinkoch je menej, ako tej, ktorá ju zatracuje. Zásadne proti sú iba lekári z ústavov na odvykanie od závislostí, ktorí tvrdia, že práve ona dláždi cestu k silnejším drogám a k horším dôsledkom, a výsledky posledných výskumov.

Fajčenie marihuany zvyšuje riziko srdcového infarktu. Vyplýva to z najnovšej štúdie amerických expertov, podľa ktorých čelia konzumenti marihuany v priebehu hodiny päťnásobne vyššiemu ohrozeniu. Marihuana predstavuje nebezpečenstvo najmä pre mužov stredného veku. Zatiaľ čo v mladších rokoch bolo pre nich fajčenie marihuany triviálnou vecou, vo veku 40-50 rokov, kedy hrozí srdcový infarkt aj za normálnych okolností, môže marihuana znamenať značné zdravotné komplikácie. Vedcom sa zatiaľ nepodarilo odhaliť, čo je príčinou tejto skutočnosti. Podľa jednej z teórií môže marihuana prispieť k vzniku zrazenín v tepnách a obmedziť tak prívod krvi do srdca.
Podľa zistení vedcov vyše 72 miliónov Američanov skúsilo marihuanu aspoň raz v živote. Veková hranica pravidelných konzumentov sa pritom posunula k obdobiu medzi 30.-50. rokom života. V našich podmienkach patrí skôr fajčenie gandže do vekovej kategórie okolo osemnásť, ale spoveď Richarda Mullera potvrdila, že ani zrelí muži, najmä ak sa cítia prepracovaní, alebo chcú stretnúť múzu, ňou neohrdnú.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.