Clockhouse
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 15.3.2007 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Každý deň ináč, nápadito a po novom. Kolekcia Clockhouse od C&A je mladá móda pre teenagerov a mladých ľudí od 18 do 25 rokov. Oblečenie do klubov, pre chvíle zábavy a oddychu či len tak pre srandu – Clockhouse ponúka autentický štýl, ktorý zaručene zaberie vždy a všade. Neustále ovplyvnený najnovšími módnymi trendmi, Clockhouse zaručene oživí šatník, a to za ceny, ktoré robia chuť na viac.

Každý deň ináč, nápadito a po novom. Kolekcia Clockhouse od C&A je mladá móda pre teenagerov a mladých ľudí od 18 do 25 rokov. Oblečenie do klubov, pre chvíle zábavy a oddychu či len tak pre srandu – Clockhouse ponúka autentický štýl, ktorý zaručene zaberie vždy a všade. Neustále ovplyvnený najnovšími módnymi trendmi, Clockhouse zaručene oživí šatník, a to za ceny, ktoré robia chuť na viac.

Clockhouse – Modernist         
Neuveriteľnou dynamikou urobí prevrat  v oblasti módy v budúcom lete návrat 60-tych rokov.   K tomu sa primieša rock, punk, mods, ale aj couturiges. Takto vznikne mix rôznych štýlov bez hraníc, ktorý vychádza z jasne definovaných farieb: čierna, biela, sivá. Dôraz bude na zvýraznenie červenou, zelenou a sýtou žltou. Modernista je mladý, drzý, provokačný, ale veľmi mu záleží aj na základných prvkoch.  Strih v siluete je úzky a presný. Dezén je čistý a jednoznačný, so silnou grafikou, ktorá sa pohybuje medzi op-art, šachovnicovými vzormi, škótskou kockou, pásikmi, prúžkami, bodkami alebo vichy-károm.

Ironicky a žmurkajúc sa modernista šarmantne pohráva s mužskými a ženskými aspektmi. Takto vzniká androgénne pôsobiaci chlapčenský look. Napätie je zaručené aj kombináciou rozšíreného tvaru hore a zúženého a úzkeho dolu. K cigaretovým nohaviciam sa kombinujú dlhé tričká a bundy krátkeho strihu. Predurčené pre mladý a ležérny štýl sú bluzóny a motocyklistické bundy z nylónu alebo bavlny. Krátke kabátiky s ozdobným dekórom so stuhami pôsobia ako couturiges. Pevne integrované sú úzke sukne po kolená, ako aj mini s pristrihnutými trakmi, ku ktorým sa nosia legíny s dĺžkou do pol lýtok. Comeback slávia aj pestré skladané nohavice s vyvýšeným pásom. Ďalším atribútom legendárnej scenérie Mods sú ultra ľahké nylonové parky.

Bohatosť fazón dopĺňa v tejto tematike pasujúca obuv. Okrem klasických pánskych lakovaných poltopánok v čierno-bielom šachovnicovom vzore zažijú návrat balerínky a klasické tenisky. Aby bol modernistický look kompletný, je možné zvoliť kravatu a nohavicové traky. Vzhľad môže byť zdôraznený luxusnými článkovými retiazkami a náramkami.

Clockhouse - Culture World         
Crossover je mottom sveta Culture World. Na scénu sa tu uvádza kombinácia mestského streetwearu s trendovou romantikou, ktorá znovu žongluje s elementmi uniformového vzhľadu a vzhľadu kargo. Pôsobivo pôsobí rozmanitosť náročne vypracovaných detailov na švoch, lemovaní, vreckách alebo pásovke.

Ako od slnka vyblednuté a vykrvácané pôsobia zafarbenia s etnickým vplyvom. Aj tak tu ale ostáva dojem pestrej farebnej hry. Viacfarebné káro, potlač listov, kvetov ibiša a štylizované kvety až po naivný millefleurs sú zakomponované buď umiestnením alebo celoplošnou potlačou. Dopĺňa sa to typickými potlačovými motívmi westernových alebo južanských štátov na tričká a svetre, u niektorých aj s kapucňou.

Športovo rustikálny aspekt podčiarkuje ľan a hrubšie typy bavlny v decentnom spranom vzhľade. Veľmi dôležitými v tejto tematike sú overaly najrozmanitejších tvarov a dĺžok v trendových verziách casual alebo kargo. Lemovanie je rolovaním alebo nazberkaním uspôsobené na žiadanú dĺžku. Ako alternatíva k tomu sú vhodné trakové sukne s robotníckymi prvkami. V poradí sú na prvých miestach umiestnené košeľové šaty od clean po rustikálne, čiastočne s našitými pásovkami, nasadenými vreckami, opaskami alebo sponami na páse, funkčnými zipsami alebo jednoduchými légami na gombíky.

Clockhouse - Euphoria         
Biela v lete 2007 sa prezentuje vecne a moderne s presvedčivým vzhľadom urban chic. – S veľkou samozrejmosťou čisto a štýlovo. - Tento look inšpirujú elitné druhy športov. V kontraste s bielou stojí ružová, fialová, zelená a žltá, ktoré sa zúčastňujú prevažne ako zafarbenia doplnkov. Eufória tu znamená moderné, ušľachtilé športové oblečenie s jasným a štíhlym vedením línií. Toto spätne odzrkadľujú nové strihy šiat, ako hodvábne bluzóny alebo klasické spodné tielka. Dôležité pre tento look sú kombinácie z potlače Pucci a geometrických motívov zo 60-tych rokov. Plynulé siluety obzvlášť nadobudnú význam pri použití mäkkého padavého a tenkého materiálu. U mužov naberie nový význam vzhľad v obleku. Ležérne sa k ultra ľahkým sakám kombinujú bermudy alebo pohodlné ľanové nohavice. Klasika leta 2007 pôsobí moderne a menej formálne ako v minulosti.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.