Slepačie rezne so sardelou |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 13.10.2001 13:23 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
V sobotu prechádzame na slepačie mäsko,čiže trošku staršiu kuracinku.Že sa z nej dá uvariť výdatný sobotný obed,sa môžete hneď presvedčiť. | ||
400g slepačieho mäsa, 1 žemľa, 60g údenej slaniny, 50g masla, 0,3L kyslej smotany, 20g hladkej múky, 2 žľtky, 1 menšia makrela, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ Mäso zo sliepky bez kostí a kože dvakrát zomelieme. Pridáme k nemu v mlieku namočenú vyžmýkanú žemľu, nadrobno pokrájanú údenú slaninu, makrelu, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ, smotanu a dobre spolu spracujeme. Z tejto hmoty urobíme rezne, obalíme ich v múke, vložíme do rozpáleného oleja a vypražíme. Podávame so zemiakovým šalátom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |