Slepačie rezne so sardelou
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 13.10.2001 13:23
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V sobotu prechádzame na slepačie mäsko,čiže trošku staršiu kuracinku.Že sa z nej dá uvariť výdatný sobotný obed,sa môžete hneď presvedčiť.

400g slepačieho mäsa, 1 žemľa, 60g údenej slaniny, 50g masla, 0,3L kyslej smotany, 20g hladkej múky, 2 žľtky, 1 menšia makrela, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ

Mäso zo sliepky bez kostí a kože dvakrát zomelieme. Pridáme k nemu v mlieku namočenú vyžmýkanú žemľu, nadrobno pokrájanú údenú slaninu, makrelu, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ, smotanu a dobre spolu spracujeme. Z tejto hmoty urobíme rezne, obalíme ich v múke, vložíme do rozpáleného oleja a vypražíme. Podávame so zemiakovým šalátom.




©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.