ZMRZLINA, VIAC AKO LEN SLADKÉ POTEŠENIE |
||
Autor(ka) : Vlasta Ševčíková Dátum a čas : 2.4.2007 00:00 Kategória : Koktail WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
V dnešnom pretechnizovanom svete hľadáme v každodennom uponáhľanom živote stále častejšie príjemné chvíle, keď si môžeme odpočinúť so svojimi blízkymi a byť sami sebou. Tieto momenty skutočného šťastia radi umocňujeme vynikajúcim jedlom. | ||
V dnešnom pretechnizovanom svete hľadáme v každodennom uponáhľanom živote stále častejšie príjemné chvíle, keď si môžeme odpočinúť so svojimi blízkymi a byť sami sebou. Tieto momenty skutočného šťastia radi umocňujeme vynikajúcim jedlom. Kvalitná zmrzlina sa stala neodmysliteľnou súčasťou jedálnička mnohých labužníkov, ktorí dokážu oceniť vynikajúcu, bohatú chuť a vyváženú receptúru. Praví gurmáni dnes už vedia, že kvalitná zmrzlina nie je iba osviežením počas horúcich dní, ale aj skutočným jedlom s prospešnými nutričnými hodnotami. CARTE D´OR Vďaka gréckej inšpirácii a kvalitnému zloženiu je Carte d’Or Greek Yoghurt & Honey nezabudnuteľným gurmánskym zážitkom, ktorý nás prenesie ďaleko na grécke pláže a vyvolá v nás spomienky na krásne prežitú dovolenku. Je to lahôdka, ktorá by nemala ostať neochutnaná. TAJOMSTVO INGREDIENCIÍ Grécky jogurt sa vyrába z gréckeho mlieka a smotany, ktoré sú pasterizované a ochladené pred pridaním živých kultúr. Potom sa jogurt dá na päť až šesť hodín do inkubátora pri 40°C a následne sa precedí, ochladený sa dá do nádob a je pripravený na konzumáciu. Vďaka svojej príprave má grécky jogurt iba 10 % tuku a jeho hutnosť a jemnosť nahradí aj smotanu v rôznych pokrmoch. Grécky jogurt sa dá aj ohrievať bez toho, aby zmenil svoju konzistenciu. Grécky med je všeobecne považovaný za veľmi unikátny a jeho kvalita je svetoznáma. Pripisuje sa najmä dlhému slnečnému obdobiu a prudkým zmenám miestneho terénu. Vysoké hory po boku nízkych kopcov a medzi nimi krásne údolia, to všetko husto pokryté flórou všetkého druhu. Vďaka týmto priaznivým podmienkam sa môže zrodiť úžasný grécky med, ktorý je vyrobený z peľu kvetov mnohých rastlín, byliniek a stromov a následne dotvorený samotnou prírodou. Veľa druhov rastlín, z ktorých sa grécky med vyrába, nenájdeme nikde inde na svete. Preto možno niektoré druhy gréckeho medu, napr. tymiánový, vyrobiť iba v Grécku. NOVINKA - Carte d´Or Greek Yoghurt & Honey – Grécky jogurt a med HISTÓRIA CARTE D´OR Zmrzlina Carte d’Or bola vytvorená vo Francúzsku v sedemdesiatych rokoch 20. storočia. V tom období v obchodoch ponúkali iba jednoduché, základné varianty zmrzlín v priemernej kvalite. Vysoko kvalitné zmrzliny s bohatými receptúrami bolo dostať len v reštauráciách alebo špecializovaných cukrárňach, ktoré si ich sami vyrábali. Neboli by to ale Francúzi, keby sa nesnažili posunúť hranice gurmánskych zážitkov ďalej. Tím zmrzlinárskych špecialistov na čele s Patrickom Morletom prišiel s nápadom ponúknuť spotrebiteľom ľahko dosiahnuteľnú vynikajúcu zmrzlinu, ktorú si budú môcť dopriať doma každý deň. A tak sa v roku 1978 zrodilo prvých päť variantov zmrzliny Carte d’Or. Úspech sa dostavil ihneď. Spotrebitelia aj profesionálni cukrári ocenili a dodnes oceňujú vysokú kvalitu zmrzlinových dezertov Carte d’Or založenú na výbere tých najlepších ingredencií. Niektorí francúzski prevádzkovatelia reštaurácií otvorene uznali, že dezerty Carte d’Or majú rovnakú kvalitu ako ich vlastná “domáca” zmrzlina a vyjadrili poľutovanie, že ju nemôžu začať nakupovať. K dobrému menu každej lepšej reštaurácie totiž patrilo, že si zmrzlinu vyrábala sama. Aj v tejto oblasti ale došlo neskôr k posunu. Dnes môžeme nájsť Carte d’Or v mnohých reštauráciách a hoteloch. K obľúbenosti novej značky prispelo aj jej meno „zlatá karta“, ktoré vystihuje prémiový charakter týchto zmrzlín. O ňom sa spotrebiteľ presvedčil nielen pri ochutnaní, ale už na prvý pohľad – zmrzliny Carte d’Or obsahujú lahodné kúsky ingredencií, ktoré evokujú prírodný a “domácky” pôvod receptúr. Zaujímavé receptúry a vysoká kvalita boli vždy zárukou skvelej chuti a taktiež inšpiráciou pre milovníkov sladkých potešení. Za viac ako dvadsať osem rokov svojho života potešili zmrzlinové dezerty Carte d’Or státisíce maškrtných jazýčkov, ktoré dokážu oceniť fortieľ, lásku a vášeň pre skvelé jedlo, s ktorými sú tieto zmrzliny pripravované. Zmrzlina Carte d’Or nachádza stále viac priaznivcov i u nás. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |