MAGGI prichádza s novými variantmi dehydratovaných polievok MAGGI Zo záhradky |
||
Autor(ka) : Ľubor Zámečník Dátum a čas : 16.4.2007 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Spoločnosť Nestlé Slovensko, s. r. o., prichádza na trh s novými variantmi polievok MAGGI Zo záhradky, ktoré oslovia spotrebiteľov predovšetkým svojou skvelou chuťou a bohatým množstvom výborných ingrediencií. Podobne ako ostatné polievky MAGGI Zo záhradky, ani nové varianty neobsahujú pridaný glutaman sodný či konzervačné látky. Novými variantmi polievok MAGGI Zo záhradky sú - Gulášová, Hrachová, S pečeňovými knedličkami a Francúzska. | ||
Spoločnosť Nestlé Slovensko, s. r. o., prichádza na trh s novými variantmi polievok MAGGI Zo záhradky, ktoré oslovia spotrebiteľov predovšetkým svojou skvelou chuťou a bohatým množstvom výborných ingrediencií. Podobne ako ostatné polievky MAGGI Zo záhradky, ani nové varianty neobsahujú pridaný glutaman sodný či konzervačné látky. Novými variantmi polievok MAGGI Zo záhradky sú - Gulášová, Hrachová, S pečeňovými knedličkami a Francúzska. Novinky v rámci radu polievok MAGGI Zo záhradky boli uvedené na trh 15. februára 2007, ich odporúčaná spotrebiteľská cena je 31,10 SK. Polievky dopĺňajú a sceľujú rad polievok MAGGI Zo záhradky, ktorý tvoria ešte tieto varianty: Hubová, Brokolicová, Zemiaková s dubákmi, Karfiolová s brokolicou, Cesnaková krémová a Rajčinová s cestovinami. „Nové varianty polievok MAGGI Zo záhradky predstavujú všeobecne najpredávanejšie druhy dehydratovaných polievok na slovenskom trhu, ale so všetkým, čo charakterizuje rad MAGGI Charakteristika a priemerná energetická hodnota, hodnota bielkovín, sacharidov a tukov na 100 g výrobku a jednu porciu (250 ml) je pri nových variantoch nasledujúca: MAGGI Zo záhradky Gulášová – jeden z najpredávanejších druhov dehydratovaných polievok; ide o gulášovú polievku s príjemne vyváženou chuťou, plnú mäsových kúsočkov a plátkov zemiakov. „Rad polievok MAGGI Zo záhradky je prvým uceleným radom dehydratovaných polievok na našom trhu, ktoré vďaka veľkému množstvu obsiahnutých ingrediencií chutia skvele a sú bez pridaného glutamanu sodného a iných prídavných látok (aditív) zvýrazňujúcich chuť,“ vysvetľuje Miroslav Matušinec, a dodáva: „Šesť variantov polievok MAGGI Zo záhradky uvedených na trh v roku 2006 zaznamenalo veľký predajný úspech, preto sme sa rozhodli priniesť v tomto roku spotrebiteľom štyri novinky – MAGGI Zo záhradky Gulášovú, Hrachovú, Francúzsku a S pečeňovými knedličkami.“ Polievky MAGGI Zo záhradky boli uvedené na trh v roku 2006 ako odpoveď na spotrebiteľské vnímanie dehydratovaných polievok. Podľa výsledkov uskutočnených spotrebiteľských testov vadila zákazníkom v prvom rade chuť dehydratovaných polievok (logicky ich porovnávajú s polievkami domácimi) a v druhom rade mali pocit, že vrecúška obsahujú množstvo prídavných látok, spomedzi ktorých panujú výhrady najmä voči glutamanu sodnému. Do polievok MAGGI Zo záhradky nebol pridaný žiadny glutaman sodný, iné prídavné látky zvýrazňujúce chuť, ani konzervačné látky, čo však neznamená, že by tieto látky boli škodlivé. Prídavné látky - čiže aditíva - sa pridávajú do potravín zámerne na zvýraznenie niektorých ich vlastností, ako napr. lepšia vôňa či farba alebo napríklad na predĺženie trvanlivosti. Glutaman sa pridáva kvôli zvýrazneniu chute. Definícia a množstvo prídavných látok je dané zákonom o potravinách, ktorý zaručuje, že tieto látky neohrozujú ľudské zdravie. Glutaman sodný patrí do skupiny intenzifikátorov chute, jeho hlavnou funkciou je zvyšovanie intenzity chute a vône pokrmov a potravín. Z chemického hľadiska je glutaman významný budivý prenášač v nervovom systéme. V ľudskom tele sa vyskytuje vo dvoch formách – voľnej, kedy vzniká ako produkt metabolizmu, alebo viazanej v bielkovinách. Ľudské telo obsahuje približne 2 kg glutamanu prirodzene sa nachádzajúceho vo svaloch, mozgu, pečeni, a pod., obsah voľného glutamanu je približne 10 g (2,3 g je obsiahnuté v mozgu, 6 g vo svaloch, 0,7 g v pečeni, 0,7 g v obličkách a 0,04 g v krvi). Priemerná denná spotreba je 10 až 20 gramov viazaného glutamanu a 1 g voľného glutamanu. Navyše ľudské telo denne vytvorí zhruba 50 g voľného glutamanu. V potravinách sa spravidla vyskytujú obe formy súčasne. Len voľná forma glutamanu je schopná zvýrazniť chuť. Medzi potraviny bohaté na voľnú formu glutamanu patria napr. rajčiny, syry a huby. Prijateľná denná dávka je pre glutaman stanovená vo výške 120 mg na 1 kg telesnej hmotnosti - to znamená, že pre človeka s váhou 70 kg je táto dávka 8,4 g. Po požití väčšieho množstva sa môžu objaviť bolesti a tuhnutie svalstva, bolesti hlavy či mdloby. Nové varianty polievky MAGGI Zo záhradky sa pripravujú podobne ako ostatné polievky MAGGI Zo záhradky. Obsah vrecúška sa vysype do ¾ litra vriacej vody (Gulášová, Francúzska, S pečeňovými knedličkami) či do studenej vody (Hrachová). Varíme na miernom ohni v nezakrytom hrnci 7 minút (Hrachová, Francúzska) alebo 10 minút (Gulášová, S pečeňovými knedličkami) a občas premiešame. Z každého vrecúška pripravíte ¾ litra polievky. Ako výsledok Vás čaká lahodná polievka, ktorá svojou chuťou nikoho nesklame. HOVÄDZÍ VÝVAR VEVERIČKA FAZUĽOVÁ VÝDATNÁ POLIEVKA KLÁŠTORNÁ POLIEVKA FRANCÚZSKA POLIEVKA S OPEČENOU HLIVOU USTRICOVITOU ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |