ZÁPLAVA LETNÝCH KVETÍN, BYLINKY, TRVALKY
Autor(ka) : Zuzana Studená
Dátum a čas : 18.7.2007 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kvetiny vrcholiaceho leta, špeciálna prehliadka liečivých, aromatických a koreninových rastlín, trvalky, okrasné dreviny – to všetko ponúkne v druhej polovice augusta medzinárodná záhradnícka výstava FLORA OLOMOUC 2007. Letná etapa najväčšej českej kvetinovej akcie sa návštevníckej verejnosti otvorí v dňoch 16. až 19. augusta na Výstavisku Flora Olomouc.

Kvetiny vrcholiaceho leta, špeciálna prehliadka liečivých, aromatických a koreninových rastlín, trvalky, okrasné dreviny – to všetko ponúkne v druhej polovice augusta medzinárodná  záhradnícka výstava FLORA OLOMOUC 2007. Letná etapa najväčšej českej kvetinovej akcie sa návštevníckej verejnosti  otvorí v dňoch 16. až 19. augusta na Výstavisku Flora Olomouc.

Pre ústrednú expozíciu výstavy, v rámci ktorej sa svojimi výpestkami predstavia jednotlivé organizácie Českého záhradkárskeho zväzu, zvolili usporiadatelia motto „Okno do záhrady kvetín“. Priestory hlavného pavilónu zaplnia gladioly, ruže, georgíny, balkónové a  ďalšie letné kvetiny v zaujímavom spojení s drevenými skulptúrami a vodnými prvkami.

Hlavnú expozíciu doplní prehliadka trvaliek pripravovaná v spolupráci s Českým spolkom perenárov a pestrofarebné exponáty súťaže v aranžovaní kvetín – tentokrát na tému „Letná záhradná slávnosť“. Najlepší českí floristi sa budú prezentovať kvetinovými dekoráciami záhradného posedenia a letnými kyticami pre hostiteľov. Zelený rámec pestrej letnej kvetinovej palety vytvorí expozícia okrasných výpestkov Zväzu škôlkárov ČR.

Návštevnícky veľmi príťažlivou súčasťou letnej Flory Olomouc bude bezosporu veľká prehliadka liečivých, aromatických a koreninových rastlín spojená s predajom, ochutnávkou čajov, odbornými radami na pestovanie liečiviek a ich využitie.

Návštevníci sa môžu tešiť i na ponuku Letných záhradníckych trhov s tovarom a službami pre záhradníkov, záhradkárov a kutilov, zábavný hudobný program s pozvánkou na známy folkový Mohelnický dostavník, prehliadky zaujímavostí zbierkových skleníkov, botanickej záhrady a rozária výstaviska. Špeciálne pre nich sa opäť otvorí i botanická záhrada olomouckej Univerzity  Palackého.
 
A nakoniec dobrá zpráva pre všetkých, ktorí si hodlajú zabezpečiť vstupenky na letnú kvetinovú Floru v predstihu: ak si objednáte minimálne 20 vstupeniek najneskôr do 10 dní pred zahájením výstavy, získate 15 percentnú zľavu!

Viacej informácií na www.flora-ol.cz

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.