Polievka z červenej šošovice |
||
Autor(ka) : Miriam Kuhlová Dátum a čas : 28.2.2008 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Šošovica bola známa už v starovekom Egypte. Je to zásoba rastlinných bielkovín, vitamínov B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápnika. Červená šošovica patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, takže pri nej nehrozí plynatosť. Je výbornou alternatívou práve v tomto období, keď je nedostatok čerstvej zeleniny. | ||
Šošovica bola známa už v starovekom Egypte. Je to zásoba rastlinných bielkovín, vitamínov B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápnika. Červená šošovica patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, takže pri nej nehrozí plynatosť. Je výbornou alternatívou práve v tomto období, keď je nedostatok čerstvej zeleniny. Ingrediencie: - 3 lyžice olivového oleja Príprava: Na oleji osmažte cibuľu, pridajte šošovicu, ktorú ste pred tým prebrali a umyli. Chvíľu popražte a pridajte vodu. Po približne 20 minútach šošovica zmäkne. Pridajte trochu soli, koriandra a karí. Dochuťte citrónovou šťavou. Ak máte pocit, že vám niečo chýba, skúste do polievkovej misky pridať pár kociek tvrdého syra.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |