Ingrediencie:
150 g mleté mandle
150 g Flora
120 g práškový cukor
2 ks vajcia
250 g celozrnná múka
prášok do pečiva
1,5 dcl mlieko
300 g odkôstkované čerešne
Poleva:
1/4 l Rama Cremefine na šľahanie
1 ks stužovač na šľahačku
1 šálka posekané odkôstkované višne
1 PL čerešňový likér
Mandle opražíme na sucho, aby sa uvoľnila aróma. Floru vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia, múku premiešanú s práškom do pečiva, mlieko a opražené mandle. Vypracujeme cesto a nakoniec primiešame odkôstkované čerešne.
Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme do nej cesto a pečieme asi 60 minút, do zlatista. Upečené vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto nalejeme pripravenú šľahačkovú polevu, ktorú sme si pripravili vyšľahaním Ramy Cremefine a stužovača, s primiešaním posekaných višní a čerešňového likéru. Necháme odstáť v chlade 2 – 3 hodiny. Môžeme podávať s prizdobením lístkov čerstvej mäty.
(Recept pre 8 - osôb)
Zdroj: www.florastranky.sk