Veľkonočný pletenec
Autor(ka) : Miriam Kruhlová
Dátum a čas : 21.3.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Prísady: 500 g polohrubej múky 200-250 ml mlieko (teplé) 150 ml olej 40 g kvasníc 2 ks vaječný žĺtok 2 PL práškového cukru soľ 1 ks vajce (na potretie)

Prísady: 500 g   polohrubej múky 200-250 ml  mlieko (teplé) 150 ml  olej 40 g kvasníc 2 ks  vaječný žĺtok 2 PL  práškového cukru  soľ 1 ks  vajce (na potretie)

Orechová plnka:  3 PL  orechy vlašské + 3 PL  cukor práškový + 1 bal  cukor vanilkový
Maková plnka:
 3 PL  mak mletý +3 PL  cukor práškový +2 PL mlieka


Oriešková plnka: (Môže sa zameniť aj za tvarohovú)
 3 PL  orechy lieskové +3 PL  cukor práškový + 1 PL  kakao

Z 50 ml mlieka, 2 PL práškového cukru a 40 g droždia si pripravíme kvások.
Do preosiatej múky pridáme žĺtka, kvások, soľ, olej a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30-40 minút.
Kým čakáme na vykysnuté cesto, pripravíme si plnky.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú samostatne rozvaľkáme na užší a dlhší pás, ktorý potrieme olejom, posypeme pripravenou plnkou a zrolujeme do rolády.
Zo všetkých troch rolád upletieme vrkoč, ktorý položíme na vymastený plech (alebo na mastný papier), potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme a pečieme v predhriatej rúre cca 30 minút.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.