Baklažánová musaka s mäsom
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 21.8.2001 12:19
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

500g bravčového alebo iného mletého mäsa, 4 baklažány, 1 cibuľa, 70g tuku, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 4 rajčiaky, ¼ l mlieka, 2 vajcia

Na plátky pokrájané baklažány vložíme na hodinu do slanej vody a potom ich na tuku opražíme do dočervena. Mleté mäso podusíme s troškou vývaru alebo vody na spenenej, nadrobno pokrájanej cibuli . Posolíme, pridáme čierne korenie, červenú papriku a rozpučené rajčiaky. Do vymastenej ohňovzdornej misy striedavo ukladáme vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa, navrchu bude vrstva baklažánov. Spolu to zapečieme do zlatista. Pred dopečením zmes zalejeme mliekom a vajciami a dopečieme.

©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.