Recept na dnes: Baranina Arabika |
||
Autor(ka) : Jana Osuska Dátum a čas : 28.3.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
500g baraniny, 50g rozpusteného masla, 1 veľká cibuľa, 2 lyžičky garam masaly /môžeme nahradiť zmesou zázvoru, kari, kmínu a papriky 1:1/, 1 lyžička chilli, soľ, 75g paradajkového pretlaku, 3 zrnká drveného kardamonu, alebo horčičného semena, šťava z polovice citróna Mäso umyjeme, pokrájame na kocky veľkosti asi 2 krát 2 cm a opražíme ho na rozpustenom masle. Preložíme ho na misku. Cibuľu pokrájanú na kolieska, garam masalu a chilli pražíme za stáleho miešania 4 minúty na tom istom tuku. Potom mäso opäť pridáme na panvicu a zmiešame ho s ostatnými koreninami a prilejeme paradajkový pretlak. Podlejeme troškou vody a dusíme asi 30 minút. Na záver posolíme, pridáme šťavu z polovice citróna a za častého miešania varíme na slabom ohni ešte asi 15 minút. Podávame s čistou ryžou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |