Jahodový koláč s vanilkovým krémom |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 20.6.2008 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Na cesto potrebujeme: 300 g hladkej múky, 150 g masla alebo Hery, 50 g mletého cukru, 2 žĺtky. | ||
Na cesto potrebujeme: 300 g hladkej múky, 150 g masla alebo Hery, 50 g mletého cukru, 2 žĺtky. Plnka: 500 g čerstvých jahôd, 250 g tvarohu, 250 ml mlieka, 1 zlatý klas (pudingový prášok), 4 lyžice mletého cukru, vanilkový cukor Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme cukor a múku. Vložíme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej forme asi 20 minút. Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy. Medzitým si pripravíme jahody, ktoré očistíme a necháme osušiť. Z mlieka, pudingového prášku a cukru (aj vanilkového) uvaríme puding a po vychladnutí ho zmiešame z tvarohom. Vychladnutý korpus naplníme krémom a na vrch poukladáme jahody. Vložíme do chladničky, aby krém trochu stuhol a podávame. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |