Grilovaný baklažán na mede a cesnaku
Autor(ka) : Miriam Kruhlová
Dátum a čas : 16.7.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Pre dve osoby: 1 baklažán, 2 lyžice medu, 2 lyžice olivového oleja, pol hlavičky cesnaku, 1 čajová lyžička chilli pasty, balsamiko, soľ

Pre dve osoby: 1 baklažán, 2 lyžice medu, 2 lyžice olivového oleja, pol hlavičky cesnaku, 1 čajová lyžička chilli pasty, balsamiko, soľ

Baklažán ošúpte pričom vynechávajte miesto, aby zostala časť ošúpaná a časť so šupkou striedavo. Takto sa vytvorí optický efekt ale zároveň sa krúžky dajú lepšie hrýzť. Pokrájajte ho na centimetrové kolieska.

Poukladajte osobitne na tácku a posypte soľou. Nechajte pár minút postáť, ak začne púšťať veľa vody, osušte ho papierovou utierkou.

Zmiešajte med, olej, roztlačený cesnak, chilli pastu a balsamiko na pastu a potrite ňou kolieska. Grilujte z oboch strán do hneda a pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte so zeleninovým šalátom.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.