Ríbezľový dezert
Autor(ka) : Miriam Kruhlová
Dátum a čas : 22.7.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Máte doma ríbezle? Môžete si pogratulovať k pokladu vo forme vitamínov C (najmä v čiernych), B a minerálov draslíka, horčíka a vápnika. Podporujú imunitu, látkovú premenu a vďaka rutínu spevníte svoje cievy. Ak očakávate návštevu a plánujete záhradnú párty, pripravte pohostenie vo forme ľahkého ríbezľového dezertu. S džbánom ríbezľovej štavy to bude nie len chutné občerstvenie, ale aj vitamínová bomba!

Máte doma ríbezle? Môžete si pogratulovať k pokladu vo forme vitamínov C (najmä v čiernych), B a minerálov draslíka, horčíka a vápnika. Podporujú imunitu, látkovú premenu a vďaka rutínu spevníte svoje cievy. Ak očakávate návštevu a plánujete záhradnú párty, pripravte pohostenie vo forme ľahkého ríbezľového dezertu. S džbánom ríbezľovej štavy to bude nie len chutné občerstvenie, ale aj vitamínová bomba!

3 vajcia, 60 g masla, 400 g ríbezlí, 80 g práškového cukru, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 90 g polohrubej múky. Sneh: 3 bielky, 120 g práškového cukru alebo veľký biely jogurt 400 ml


Zmäknuté maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky a vyšľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň druhú polovicu cukru a spolu s múkou a práškom do pečiva ho zľahka zamiešame do vymiešaného masla. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a zapečieme v stredne teplej rúre. Potom ho vyberieme z rúry, posypeme ríbezľami, natrieme tuhým snehom ušľahaným z bielkov a cukru, znova dáme do mierne vyhriatej rúry a zapečieme asi 20 minút. Ak chcete ľahšiu variantu, na koláč nasypte ríbezle a rozotrite biely jogurt. Nechajte na chvíľu schladiť v chladničke.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.