Hubové „soté“ so špenátovými haluškami
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 19.8.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Hubové „soté“ so špenátovými haluškami

500g  dubákov., 300 g šampiňónov., cibuľu., papriku., paradajku., ˝ kg múky., olej., maslo., 3 vajcia., 100 g špenátu., viazaničku petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie., mletú papriku., niekoľko byliek tymianu

Huby očistíme a pokrájame na hrubo. Cibuľu nasekáme najemno a osmažíme na rozpálenom oleji. Pridáme rozkrájanú papriku, paradajku, a napokon všetko posypeme mletou paprikou. Zalejeme troškou vody, osolíme a okoreníme. Podľa chuti môžeme pridať i tymian. Vsypeme huby. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko krátko povaríme.

Z múky,vajec, trošky soli a vody vymiesime cesto na halušky. Potom z neho odkrajujeme malé kúsky, ktoré hneď hádžeme do horúcej slanej vody a varíme. Na panvici rozpustíme kúsok masla, na ktorom dôkladne podusíme špenát. Dusený špenát osolíme, okoreníme a premiešame s precedenými a odkvapkanými haluškami. Podávame teplé.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.