Správna hostiteľka kávu nielen uvarí |
||
Autor(ka) : Miriam Kruhlová Dátum a čas : 2.9.2008 00:00 Kategória : Tipy, triky WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Príprava kávy je ako skladanie puzzle - ak vám chýba jeden kúsok, obrázok nikdy nebude dokonalý. | ||
Príprava kávy je ako skladanie puzzle - ak vám chýba jeden kúsok, obrázok nikdy nebude dokonalý.
Rovnica je jednoduchá: káva Jacobs Velvet + horúca voda + správna príprava = „domáce espresso“, ktoré chutí ako v kaviarni.Pokiaľ si kávu chcete skutočne vychutnať, použite malú šálku na espresso s obsahom 90 ml, pridajte 1 - 2 lyžičky instantnej kávy Jacobs Velvet a zalejte ju prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Tvar šálky s podšálkou, do ktorej servírujete kávu, nie je špecificky vymedzený. Čo je však nevyhnutné - šálky by mali byť vždy vopred nahriate. Ak vás pri servírovaní kávy požiadajú hostia o mlieko, snažte sa ho vždy podávať teplé a v keramickej kanvičke. Špeciálna lyžička na cukor by mala byť samozrejmosťou. Potom vám už ostáva pozvať priateľov a spoločne s nimi si vychutnať šálku lahodnej kávy Jacobs Velvet. A vy, ako správna hostiteľka, môžete svojim hosťom okrem kávového zákuska ponúknuť aj zopár zaujímavostí o káve. Slovo káva je odvodené od arabského výrazu qahwah, jedného zo slov pôvodne používaných pre víno. Zaujímavé je tiež, že kávové zrná boli najskôr len žuvané, až neskôr sa zistilo, že môžu byť pomleté a varené vo vode. Zo 60 druhov kávovníkov sú najvýznamnejšie kávovník Arabica a Robusta. Kávovníky sa dnes pestujú vo viac ako päťdesiatich krajinách sveta. Hlavné pestovateľské územia ležia v oblasti okolo rovníka medzi Obratníkom Raka a Kozorožca. Toto pásmo zahŕňa celú Strednú Ameriku a severnú časť Južnej Ameriky, prevažnú časť Afriky, Čínu, Indiu, Indonéziu, Austráliu a ostrovy v Indickom oceáne. Viete, že:
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |