Kapustný závitok s údeným mäsom
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 13.8.2001 12:12
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 menšia kapusta, ¼ kg údeného mäsa, 150g teľacieho mäsa, 1 lyžica strúhanky, 1 vajce, šálka vývaru s rajčiakovou šťavou, šálka kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, mleté čierne korenie, majoránka,soľ

Umytú hlávku kapusty na chvíľu vložíme do horúcej vody, aby listy zmäkli a dali sa ľahšie oddeliť. Potom ich necháme odkvapkať. Údené mäso pomelieme s teľacím, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie majoránku a strúhanku. Touto plnkou naplníme jednotlivé listy, zvinieme ich a uložíme vedľa seba do ohňovzdornej nádoby. Potom ich podlejeme vývarom s rajčiakovou šťavou a pomaly dusíme. Kyslú smotanu zahustíme hladkou múkou, nalejeme na závitky a dáme do rúry zapiecť. Podávame s bielym chlebom.

©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.