Kurz dokonalej manželky 5
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 2.8.2000 03:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Práve teraz, v čase dovoleniek, máte možnosť spoznať kvality výchovy vášho muža. Ak svokra čo to z pravidiel spoločenského správania pred ním zatajila, nemusíte na to reagovať slovami: ” Čo ťa tá mamka vlastne naučila?!” Naopak, tešte sa, že nechala viac priestoru pre vás…

Práve teraz, v čase dovoleniek, máte možnosť spoznať kvality výchovy vášho muža. Ak svokra čo to z pravidiel spoločenského správania pred ním zatajila, nemusíte na to reagovať slovami: ” Čo ťa tá mamka vlastne naučila?!” Naopak, tešte sa, že nechala viac priestoru pre vás. A buďte veľkorysá.
Napríklad o správaní sa v lietadle, mu toho veľa povedať ani nemohla, lebo v ňom zrejme ani nesedela. Už len preto, že v bežných domácnostiach nebývalo zvykom, lietať si len tak po svete.
Vás sa však, drahý manžel, rozhodol vyvenčiť v exotických krajinách, poprípade často lieta za prácou do zahraničia, preto mu musíte nenápadne vštepiť niekoľko pravidiel správneho chlapa v lietadle. Správny chlap prichádza na letisko načas, aby neskôr v nervozite nespôsobil sebe a rodine zbytočné problémy. Napriek tomu, že lietanie nie je všedná záležitosť, nezabúda , že do dverí vchádza prvá dáma / aj v prípade, že je to vlastná manželka/ a že pokiaľ nie sú dvere na fotobunku, treba sa vždy obzrieť, aby sme ich nikomu nepustili priamo do tváre. N a letisku sa vyskytujú rôzni čudáci, dokonca väčšina z nich nevie pochopiť a vychutnať vôňu cigary. Lepšie by bolo, keby ste manžela presvedčili, že cigara sa má fajčiť v pokoji. Teda buď doma, alebo v prostredí, v ktorom nad ňou nikto neohŕňa nos. No, ale pred vstupom do lietadla, je najdôležitejšie pochopiť, že ho nesmie rozčúliť, ak pri ňom bude sedieť stará tučná, nadovšetko sa potiaca bohatá pani.
Človek si v lietadle nemôže vyberať. Musí si sadnúť na miesto, ktoré mu určili na letenke. A ak si nechá pokaziť náladu už v prvých minútach vstupu do lietadla, znepríjemní si svoj vlastný deň života. Najlepšie je, hneď sa dáme pekne prihovoriť, pozvať ju na pár koňačikov a ona zaspí. V spánku sa nebude zbytočne pohybovať a tým šíriť pach alebo ohrozovať jeho pozíciu. Nevýhodou tejto taktiky môže byť, že dáma pije ako dúha, prvý zaspí váš manžel a ona ho zaľahne. Na krátkych letoch sa nedá kúpiť v lietadle alkohol, preto nezabudnite manžela upozorniť, že džentlmen nikdy nenosí so sebou alkohol v ”ploskačke”/ aj keby to bola tá najkrajšia a najdrahšia ploskačka na svete a vy ste sa pri jej kúpe vlani na Vianoce takmer zruinovali/ do lietadla. Ploskačku využije na poľovačke.
Napriek tomu, že v lietadle zväčša nie je veľa voľného miesta ,často sa stáva, že jedno dve sedadlá zívajú prázdnotou, ak nechcete manžela vystaviť nebezpečenstvu cirhózy pečene, naučte ho, že sadnúť si po odštartovaní lietadla na voľné sedadlo, po dohode s letuškou, je džentlmenské riešenie situácie s nepríjemným spolucestujúcim. Musí sa však vzdať akýchkoľvek prejavov nevôle nad svojím susedom. Dobre je, ak poznamená, že takto si obaja budú môcť natiahnuť svoje stuhnuté údy. A počas letu, je len malá pravdepodobnosť, že by niekto pristúpil. Keďže je v lietadle životný priestor naozaj obmedzený takmer na minimum, treba pamätať na to, aby sme druhým nerobili to, čo nechceme, aby robili vám. V praxi to znamená: neupravovať si pred sadaním nohavice v rozkroku, čítať noviny toho najväčšieho formátu / neviem prečo sú v lietadle zväčša tie / bez ohrozenia spolucestujúceho, počúvať si hudbu v slúchadlách tak, aby aj náš sused počul svoju nahrávku, nezabudnúť vypnúť mobilný telefón, lebo takáto maličkosť môže ohroziť život všetkých cestujúcich, napriek ťažkostiam si nevyzúvať obuv, alebo si skontrolovať na toalete, či je stav našich bosých nôh na prežitie.
Ak nie, treba si ich radšej v akrobatickej polohe umyť, nohy, ako použiť kolínsku vodu. Vdychovať priveľa rôznych vôní, môže byť v lietadle tiež nepríjemné. Správny muž vie, že ak sa značka jeho parfemu dá identifikovať na normálnu spoločenskú vzdialenosť, použil jej priveľa. Cestujúci, najmä tí bezdetní ocenia, keď na nich manžel nevypustí vašu spoločnú ratolesť, len čo vy zaspíte. Mimoriadne opatrní treba byť pri vyberaní a nakladaní vecí do batožinového priestoru, nebaľte preto na cestu do lietadla manželovi desiatu, darček pre tetu v zahraničí, kompletné oblečenie na všetky sezóny, keby včas nedoleteli kufre a dáždnik, lebo človek nikdy nevie. Radšej ho požiadajte, aby neletel, keď má horúčku alebo je veľmi prechladnutý. Ak ste v pokročilom štádiu tehotenstva, vzdajte sa radosti sprevádzať manžela na cestách zasa vy. Nie je nič príjemné prísť chorý na miesto určenia pre nezodpovednosť suseda, alebo byť svedkom pôrodu pri pokojnom lete Viedeň- Paríž.
Som pevne presvedčená, že váš manžel má krásne pozadie, napriek tomu ho upozornite, že rovnako ako v divadle, alebo v kine sa musí na svoje sedadlo dostať obrátený tvárou k ostatným spolusediacim a tam na malom priestore urobiť piruetu a uložiť sa. Ak je trocha moletnejší, je lepšie požiadať susedov, aby radšej vyšli do uličky, kým sa usadí.

Ako predchádzať nepríjemnostiam.
Dvom nepríjemným susedom sa vyhnete, keď už pri kúpe letenky požiadate o miesto pri okne.
Nikoho neohrozíte, ak si do lietadla vezmete naozaj len jeden malý, nevyhnutný kus batožiny.
Ak vstúpite do lietadla s pevným presvedčením, že trocha nepohodlia nezničí vašu dobrú náladu.
Let vám spríjemní dobrá kniha alebo príjemná hudba. Cigara do lietadla nepatrí.
Rozhovory s priateľmi alebo s rodinou by nemali byť intímne, lebo v lietadle musí všetko počuť aj ten, kto je hluchý. Nepreháňajte to s alkoholom, aj keď je zadarmo. Pracovníci svetových aerolínií sa sťažujú, že agresivita cestujúcich na dlhých linkách narastá. Dávajú to do súvislosti s dostatkom alkoholu a nedostatkom kyslíka.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.