Waldorfský šalát
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 5.6.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vlašské orechy restujeme do zlatista na suchej panvici (nerestujeme pri vysokej teplote ani príliš dlho, inak zhorknú), polovicu jadier necháme vcelku a polovicu nasekáme na hrubo

Príprava:

Vlašské orechy restujeme do zlatista na suchej panvici (nerestujeme pri vysokej teplote ani príliš dlho, inak zhorknú), polovicu jadier necháme vcelku a polovicu nasekáme na hrubo. Jablká rozkrojíme na osminky, odstránime z nich jadierka a pokvapkáme limetkovú šťavou. Stonky zeleru nakrájame na tenké plátky (vzniknú podkovičky).

Do misy dáme polníček, pridáme celé aj nasekané orechy, osminky jabĺk, nakrájaný zeler a premiešame s dressingom z Majolenky Hellmann´s, medu, muškátového oriešku, soli a korenia.

Suroviny (na 4 porcie):
 2 hrsti vlašských orechov
 2 červené jablká (so šupkou)
 šťava z jednej limetky
 3 stonky zeleru
 polníček alebo mix šalátov
 2 lyžice Majolenky Hellmann´s
 1 lyžice medu
 muškátový oriešok
 soľ, korenie



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.