Caesar šalát s kuracím mäsom
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 12.6.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kuracie prsia osolíme, prudko restujeme z obidvoch strán na rozpálenom oleji (z každej strany asi

Príprava:

Kuracie prsia osolíme, prudko restujeme z obidvoch strán na rozpálenom oleji (z každej strany asi
1 minútu), aj s panvicou vložíme do rozohriatej rúry a pri 190 °C dopečieme (8 až 12 minút podľa hrúbky mäsa). Mäso môžeme tiež ugrilovať – v tom prípade potrieme osolené prsia olejom a z každej strany grilujeme na rozohriatom grile zhruba 4 minúty. Upečené alebo ugrilované mäso necháme asi
4 minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na tenké plátky.

Rímsky šalát natrháme na hrubo, vložíme do väčšej misy a premiešame s omáčkou, ktorú pripravíme z Majolenky Hellmann´s, 2 lyžíc nastrúhaného parmezánu, prelisovaného cesnaku, prepasírovaných ančovičiek, nasekanej pažítky, soli a korenia.

Toustový chlieb nakrájame na kocky, opečieme na panvici (kocky by mali byť na povrchu chrumkavé a zlaté, vo vnútri mäkké), zasypeme ostávajúcim nastrúhaným parmezánom a premiešame.

Šalát s omáčkou naaranžujeme na taniere, poukladáme plátky kuracieho mäsa, posypeme chlebovými krutónmi a ozdobíme hoblinami z parmezánu (vytvoríme ich  pomocou škrabky
na zemiakov).

Suroviny (na 4 porcie):

§  4 ks kuracích pŕs (po 120 g)

§  soľ

§  6 lyžice slnečnicového oleja

§  2 hlávky rímskeho šalátu (alebo ľadového šalátu)

§  6 lyžíc Majolenky Hellmann´s

§  10 lyžíc nastrúhaného parmezánu

§  2 strúčky cesnaku

§  2 slané ančovičky

§  čerstvá pažítka

§  čerstvo drvené korenie

§  4 plátky tmavého toustového chleba

§  hobliny z parmezánu



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.