Zaprávané kurča s karfiolom |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 9.1.2001 02:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Pripravte si vynikajúce kurča podľa osvedčeného receptu starých mám. | ||
Potrebujeme: 1 kurča, 80g koreňovej zeleniny(mrkva, zeler, petržlen), ½ cibule, 50g hladkej múky, 50g masla, 2 dl smotany alebo polotučného mlieka, 1 menší karfiol, muškátový kvet, petržlenová vňať, soľ Postup: Do vriacej osolenej vody vložíme kurča, koreňovú zeleninu, cibuľu a všetko spolu uvaríme do mäkka. Ku koncu varenia pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Mäkké kurča a karfiol vyberieme, vývar scedíme a zeleninu prepasírujeme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju vývarom z kurčaťa a povaríme až do zhustnutia. Pridáme muškátový kvet a mlieko, povaríme a precedíme. Do omáčky vložíme rozporciované kurča, ružičky karfiolu, pretretú zeleninu a spolu prehrejeme. Ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s knedľou. Dobrú chuť... ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |