Vyprážané ovocie s kávovým krémom
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 7.12.2009 09:56
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:

SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:

 

15 g droždia

50 g práškového cukru

140 ml mlieka

3 vajcia

280 g hladkej múky

200 ml bieleho alebo ružového vína

olej na vyprážanie

1 ananás

2 jablká

2 hrušky

100 g bielej čokolády

350 ml smotany na šľahanie

3 PL instantnej kávy

1/2 balíčka Zlatého klasu

 

* V polovici smotany na šľahanie rozpustíme bielu čokoládu a necháme celkom vychladnúť. Z druhej polovice smotany a zo Zlatého klasu a kávy uvaríme hustý puding a tiež necháme vychladnúť. Smotanu s bielou čokoládou necháme v chladničke aspoň 3 hodiny a potom ju vyšľaháme dotuha. Vychladnutý puding prešľaháme tak, aby v ňom neboli hrudky a potom doňho jemne zapracujeme aj vyšľahanú smotanu. Kávový krém skladujeme až do podávania v chladničke.

 

* Droždie rozmiešame v 50 ml vlažného mlieka s trochou cukru. Vajcia vyšľaháme s mliekom, rozmiešaným droždím, pridáme múku, víno, aj cukor a na teplom mieste necháme 20 minút postáť.

 

* Ovocie očistíme, podľa potreby zbavíme jadrovníkov, jablká a ananás nakrájame na hrubšie kolieska, hrušku na hrubšie plátky. Vo fritéze alebo vo vyššom hrnci rozohrejeme olej, ovocie postupne namáčame do pripraveného cestíčka a vyprážame v oleji asi 2 až 3 minúty z každej strany.

 

* Vypražené ovocie osušíme na papierovej utierke od prebytočného tuku a podávame s vychladeným kávovým krémom.

 

ČAS PRÍPRAVY: 60 minút

+ čas na kysnutie cestíčka a chladenie smotany



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.