Vyprážané ovocie s kávovým krémom |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 7.12.2009 09:56 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE: | ||
SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE: 15 g droždia 50 g práškového cukru 140 ml mlieka 3 vajcia 280 g hladkej múky 200 ml bieleho alebo ružového vína olej na vyprážanie 1 ananás 2 jablká 2 hrušky 100 g bielej čokolády 350 ml smotany na šľahanie 3 PL instantnej kávy 1/2 balíčka Zlatého klasu * V polovici smotany na šľahanie rozpustíme bielu čokoládu a necháme celkom vychladnúť. Z druhej polovice smotany a zo Zlatého klasu a kávy uvaríme hustý puding a tiež necháme vychladnúť. Smotanu s bielou čokoládou necháme v chladničke aspoň 3 hodiny a potom ju vyšľaháme dotuha. Vychladnutý puding prešľaháme tak, aby v ňom neboli hrudky a potom doňho jemne zapracujeme aj vyšľahanú smotanu. Kávový krém skladujeme až do podávania v chladničke. * Droždie rozmiešame v 50 ml vlažného mlieka s trochou cukru. Vajcia vyšľaháme s mliekom, rozmiešaným droždím, pridáme múku, víno, aj cukor a na teplom mieste necháme 20 minút postáť. * Ovocie očistíme, podľa potreby zbavíme jadrovníkov, jablká a ananás nakrájame na hrubšie kolieska, hrušku na hrubšie plátky. Vo fritéze alebo vo vyššom hrnci rozohrejeme olej, ovocie postupne namáčame do pripraveného cestíčka a vyprážame v oleji asi 2 až 3 minúty z každej strany. * Vypražené ovocie osušíme na papierovej utierke od prebytočného tuku a podávame s vychladeným kávovým krémom. ČAS PRÍPRAVY: 60 minút + čas na kysnutie cestíčka a chladenie smotany ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |