Kávové maffiny s nugátovou čokoládou |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 16.12.2009 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE: | ||
SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE: 200 ml mlieka 50 ml vanilkového acidofilného mlieka 3 PL instantnej kávy 2 PL práškového cukru 75 g nugátovej čokolády 2 vajcia štipka soli 100 g masla 200 g hladkej múky 50 g pšeničnej krupice 2 ČL prášku do pečiva maslo na vymastenie práškový cukor na posypanie POSTUP * Mlieko zmiešame s acidofilným mliekom, pridáme kávu. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, potom pridáme mliečnu zmes s kávou. * Múku zmiešame s práškom do pečiva a krupicou, na dvakrát ho vmiešame do žĺtkovo-mliečnej zmesi. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a votrieme ho do cesta. Na záver pridáme nasekanú nugátovú čokoládu. * Mafinový plech alebo formičky prípadne košíčky vhodné na pečenie jemne vymastíme maslom, naplníme do 3/4 a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 20 až 25 minút. Upečené mafiny uvoľníme z formy (z košíčkov ich nevyberáme) a posypeme práškovým cukrom. ČAS PRÍPRAVY: 50 minút ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |