Vianoce by neboli skutočnými Vianocami, keby na štedrovečernom stole chýbal dobrý zemiakový šalát. A skutočne dobrý zemiakový šalát sa určite neobíde bez kvalitnej majonézy. Urobme na Vianoce pre tých, ktorých máme radi, len to najlepšie a očarme ich skutočne dobrým zemiakovým šalátom!
Verme alebo nie, rok sa zišiel s rokom a už sú tu znova Vianoce. Sviatky, na ktoré sa väčšina z nás teší a zároveň sa ich tak trochu desí, pri spomienke na tie minulé, kedy nám dovolil
na predvianočný zhon a stres zabudnúť až žiariaci pohľad našich detí pri vianočnom stromčeku. Poďme to tento rok urobiť inak, poďme si Vianoce skutočne užiť! Veď majú byť radostné, šťastné a veselé, ako sa písavalo na vianočných pohľadniciach… Preto teraz neobíďme priateľov obyčajnou esemeskou, ale zaželajme si krásne sviatky pri pohodovej večeri s kúzelnou predvianočnou atmosférou. S rodinou si pripomeňme tradície a zvyky spojené s Vianocami, pri ktorých si užijeme veľa zábavy. A začnime pečením sladkostí, neodolateľne voňavým vianočným zvykom. Nemusíme predsa piecť pätnásť druhov, jeden, dva úplne stačia! Ak sa dohodneme s mamou, sestrou, kamarátkami, kolegyňami, že každá upečie svoje sladkosti v trochu väčšom množstve, a podelia sa o ne s ostatnými, bude mať každá dosť. Ani štedrovečerné menu nemusí mať desať chodov. Čaro slávnostnej večere
nie je v množstve, ale v kvalite a chuti jedla. Skôr než plný stôl ocení rodina a ďalší hostia skutočne dobrý zemiakový šalát, po ktorom sa budú oblizovať ešte na druhý deň.
Keď zemiakový šalát, tak s majolenkou Hellmann´s!
Zemiakový šalát patrí k tradičnej slávnostnej večeri (nie len na Štedrý deň) už dlhé roky, preto alebo možno práve preto neexistuje na tento pokrm univerzálny recept. Niektoré sú si viac či menej podobné, ale iné toho majú spoločné len málo. Čo však majú tie skutočne
dobré zemiakové šaláty spoločné, to je majolenka Hellmann´s. Pretože majolenka Hellmann´s patrí medzi najlepšie, ako potvrdzuje aj doc. Ing. Jozef Golian, Dr. zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre z katedry hygieny a bezpečnosti potravín FBP SPU
na základe hodnotenia štrnástich majonézových omáčok predávaných na slovenskom trhu. Hodnotenie majonézových výrobkov uskutočnilo v júny tohto roku v Nitre senzorické laboratórium SPU a zistilo, že majolenka Hellmann´s bola v porovnaní s konkurenčnými značkami vždy hodnotená medzi najlepšími a najčastejšie bola zaraďovaná do kategórie vynikajúca alebo veľmi dobrá. Bola hodnotená ako vizuálne atraktívna, nezameniteľná vďaka svojej príjemnej farbe, chuťou jemne korenistá až horčicová, s optimálnou viskozitou,
ani príliš riedka, ani príliš hustá a s pomerom základných chutí harmonicky vybalansovaných. Rovnako z hľadiska celkovej kvality bola majolenka Hellmann´s hodnotená najlepšie. Vzorky boli hodnotené odborným aj konzumentským panelom podľa medzinárodného štandardu ISO.