ZaSTAVTE sa – generálna stávka Hodiny deťom už tento štvrtok!
Autor(ka) : Nadácia pre deti Slovenska
Dátum a čas : 17.12.2009 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vo štvrtok 17. decembra bude Slovensko žiť generálnou stávkou Hodiny deťom. Tisíce dobrovoľníkov budú u vás a na ulici zbierať peniaze na pomoc deťom. Deň vyvrcholí trojhodinovým priamym prenosom TV šou na Jednotke od 20.00.

Vo štvrtok 17. decembra bude Slovensko žiť generálnou stávkou Hodiny deťom. Tisíce dobrovoľníkov budú u vás a na ulici zbierať peniaze na pomoc deťom. Deň vyvrcholí trojhodinovým priamym prenosom TV šou na Jednotke od 20.00.

 

Odznaky s maskotom Hodiny deťom /HD/ Hugom budú odmenou pre tých, ktorí sa vo štvrtok 17. decembra ZaSTAVIA a prispejú do jeho pokladničiek na pomoc deťom. Večer sa na Jednotke v priamom prenose rozprúdi televízna šou s desiatkami účinkujúcich. Známe osobnosti budú aj tento rok plniť stávky, ale iba v prípade, že do konca televíznej šou bude na konte Hodiny deťom okrúhlych 500 000 eur. Ak nie, stávky nebudú, zbierka 11. ročníka však bude pokračovať do konca marca a na Hugove meniny 1. apríla 2010 sa verejnosť definitívne dozvie, koľko peňazí sa počas 11. ročníka HD vyzbieralo, zároveň sa neoficiálne začne 12. ročník zbierky. 1. júna 2010 Hugo prezradí, kto peniaze dostal a  na čo ich použije.

 

Sprievodcami televíznej šou bude päť moderátorskych dvojíc: Katarína Brychtová – Matej Sajfa Cifra, Alena Heribanová – Peter Marcin, Andrea Vadkerti – Martin Nikodým, Petra Polnišová – Martin Pyco Rauch, Zlatica Puškárová – Dano Dangl.

 

Príklady stávok:

Ady Hajdu a Roman Luknár budú v sobotu 19. decembra na tradičných Vianočných trhoch v areáli JM Vinárstvo Doľany v čase od 12.00 do 16.00 predávať kaprov.

Peter Marcin bude v nedeľu 20. decembra medzi 14.00 a 16.00 predávať vianočné stromčeky pred obchodným domom Tesco na Kamennom námestí v Bratislave.

Emília Vášáryová sa tento rok predstaví v role kuchárky – na  benefičnej večeri bude podávať dezert Rajská pochúťka, ktorý pripraví podľa tajného rodinného receptu.

Ján Króner a Maroš Kramár svojou  prácou  s lopatou prispejú k úprave nového ihriska pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín v obci na východnom Slovensku.

 

 

O Hodine deťom

Hodina deťom (HD) je celoročná verejná finančná zbierka, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Prostredníctvom zbierky poukazuje na ich potreby, podporuje organizácie, ktoré realizujú projekty zamerané na skvalitňovanie života detí a mládeže. Od svojho vzniku v roku 1998 Hodina deťom rozdelila cez svoj Grantový program  3 583 529 € (107 957 399 Sk) medzi 1 333 projektov.

 

TV šou Hodina deťom bola nominovaná v televíznej ankete OTO 2008, v kategórii Program roka.

Milka Vášáryová,  čestná  predsedníčka  Hodiny  deťom,  získala  ocenenie  Slovenka roka 2008,  v kategórii Charita, za angažovanie sa v projekte Hodina deťom.

www.hodinadetom.sk

 

 

 

O Nadácii pre deti Slovenska

Nadácia pre deti Slovenska (NDS) je súčasťou celosvetovej siete nezávislých partnerských organizácií pre deti a mladých ľudí, ktorej iniciátorom je International Youth Foundation z USA. Riadi sa Etickým kódexom Fóra donorov. Od svojho vzniku NDS rozdelila 4 982 636 € (150 106 892 Sk) medzi 1 795 projektov. 

www.nds.sk



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.