Vzácna návšteva zavíta na Slovensko už o 65 dní!
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 19.1.2010 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Len dva mesiace delia slovenských futbalových fanúšikov od neopakovateľného a jedinečného zážitku.

Len dva mesiace delia slovenských futbalových fanúšikov od neopakovateľného a jedinečného zážitku. Z iniciatívy spoločnosti Coca-Cola a s podporou FIFA privítame totiž 27. marca 2010 u nás obletovaný FIFA Pohár majstrov sveta. Víťaznú trofej z rýdzeho zlata sprístupní spoločnosť Coca-Cola na celý deň v Bratislave. Každý športový fanúšik, ktorý sa zúčastní tejto významnej udalosti, sa bude môcť odfotografovať s pohárom a získať tak cennú pamiatku na celý život.

 

Mnohé dámy možno budú mať počas tohto obdobia menej pozornosti od svojich polovičiek, ale stále viac je takých, ktoré majú celkom slušný prehľad aj v tejto oblasti. Takže ak chcete pôsobiť ako malé odborníčky v oblasti, o ktorej sa hovorí že výsostne patrí do sféry mužov, možno Vás zaujmú tieto informácie.

 

Putovanie 36,5-centimetrového pohára odštartovali organizátori slávnostným ceremoniálom v Zürichu, odkiaľ zlatú trofej vyprevádzali prezident FIFA Joseph S. Blatter a výkonný riaditeľ spoločnosti Coca-Cola Muhtar Kent, ktorý v tejto súvislosti povedal: „Vďaka našim programom na podporu 2010 Svetového pohára FIFA, akým Trophy Tour bezpochyby je, zaistíme fanúšikom zážitky a vzrušenie z futbalu bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú". Prvú zástavku mal pohár v egyptskej Káhire, odkiaľ pokračoval v ceste po africkom kontinente a stihol ho obísť do konca roka 2009. Druhú časť svojho turné odštartoval pohár 17. januára 2010 v indickej Kalkate a odtiaľ poputuje cez Vietnam, Thajsko, Indonéziu, Malajziu, Novú Kaledóniu, Brazíliu, Čile, Argentínu, Peru, Venezuelu, Panamu, Honduras, Mexiko, Taliansko, Veľkú Britániu, Francúzsko, Švédsko, Rusko a Ukrajinu.

 

Vo štvrtok 25. marca 2010 sa dostane do strednej Európy, a to priamo do nášho hlavného mesta – Bratislavy, kam ju privezie špeciálne upravené lietadlo. Oficiálne slávnostné uvítanie bude vo večerných hodinách v hoteli Carlton za prítomnosti významných osobností Slovenska. Spomedzi krajín strednej Európy a vyšehradskej štvorky hostí FIFA Pohár majstrov sveta iba Slovensko. „Som úprimne rád, že sa podarilo zorganizovať takéto historické podujatie pre slovenských futbalových fanúšikov – priniesť FIFA Pohár majstrov sveta, a to práve v roku, ktorý je pre náš futbal taký významný a jedinečný,“ približuje prezident Slovenského futbalového zväzu František Laurinec. Jeho slová dopĺňa futbalová legenda a bývalý futbalový tréner Jozef Vengloš: „Je to sviatok pre slovenský futbal ako aj celé Slovensko, keďže futbal je v krajine najsilnejším športovým fenoménom. Zároveň to vnímam ako odmenu našich hráčov za postup, ktorý dokázali spolu s trénerom, pánom Weissom.“

 

Návštevníkov čaká v sobotu 27. marca 2010 od 10:00 hod do 19:00 hod. bohatý sprievodný program, ktorým bude sprevádzať moderátor Slavo Jurko. Zlatým klincom programu bude vystúpenie somálskeho rappera K’NAAN – interpreta oficiálnej hymny turné - Wavin’ Flag, ktorá sprevádza trofej celým svetom. Spomínaná pieseň sa prostredníctvom našich rádií dostáva postupne aj do povedomia slovenského publika. Fanúšikovia budú mať počas dňa možnosť odfotiť sa s trofejou a získať tak vzácny suvenír. V rámci programu si budú môcť pozrieť aj 3-D film, ktorý zachytáva najúžasnejšie okamihy zo súbojov o FIFA Pohár majstrov sveta.

 

Lístky na podujatie sú nepredajné a fanúšikovia ich budú môcť získať v súťažiach zverejnených v novinách, časopisoch, či televíziách, rádiách a weboch. Časť lístkov poputuje aj do vybraných športových škôl, gymnázií či športových futbalových mládežníckych klubov. Dieťa do 12 rokov bude mať v sprievode rodiča vstup voľný. Aby si návštevníci mohli komfortnejšie vychutnať nevšedný športový zážitok, rozdelili organizátori lístky do troch časových zón.

 

TROPHY TOUR - informácie

Po trojdňovom pobyte pohára na Slovensku (od 25.3.2010 do 27.3.2010), ktorý sa zavŕši podujatím pre verejnosť dňa 27. Marca 2010 sa 6175-gramový pohár presunie ďalej cez Slovinsko, Srbsko, Severné Írsko, Rumunsko, Grécko, Turecko, Kazachstan, Južnú Koreu, Japonsko, Kanadu a USA až do Juhoafrickej republiky. Za 225 dní (od 21. septembra 2009 do 4. mája 2010) navštívi spolu 86 krajín sveta, 5x bude križovať rovník a dokopy prejde tak neuveriteľných 134 017 kilometrov. Historicky najdlhšiu cestu 36,5 cm vysokého "pohára" z 18-karátového zlata sponzoruje spoločnosť Coca-Cola za podpory Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA. Súčasná zlatá originálna trofej, ktorej vlastníkom je výhradne FIFA, putuje od víťaza k víťazovi tak, ako to určujú pravidlá. Víťazom svetového pohára potom ostáva pozlátená identická replika, pričom originál v hodnote viac ako 10 miliónov dolárov zostane uzamknutý v trezore. Podstavec pohára obsahuje 2 vrstvy malachitu a na spodnej časti trofeje je vygravírovaný rok a meno každého víťaza svetového pohára FIFA od roku 1974.

 

K’NAAN - somálsky rapper

Album Troubadour básnika, rappera a hudobníka K’NAANa vyšiel v januári 2009. Vnuk Haji Mohameda, jedného z najznámejších somálskych básnikov a synovec slávnej somálskej speváčky Magool, si razí svojskú hudobnú cestu cez funk, pop, soul a hip-hop. Troubadour je hip-hopovým albumom ako žiaden iný. K’NAAN úspešne mieša sample a živú hudbu do tradičných afrických melódií a klasickej hip-hopovej tradície. “Nechcem byť priemerom,” tvrdí rapper. “Ak by nebola potreba toho, čo robím, nerobil by som to. Ak nemám čo dodať do konverzácie, radšej nehovorím.“ Našťastie však pre nás má tento umelec stále čo povedať, čo dokázal aj piesňou Wavin’ Flag. Tá je siedmou skladbou v poradí spomínaného albumu a stala sa zároveň aj hymnou tohtoročných MS vo futbale. K’NAAN svojím hudobným a lyrickým mixom v debutovom albume z roku 2006 získal množstvo ocenení - The Dusty Foot Philosophera Juno award za Rap nahrávku roka, 3 ocenenia BBC rádia a nomináciu na Polaris Music Prize, čo je kanadský ekvivalent nominantov na hudobnú cenu roka. 

 

ZAKUMI – oficiálny maskot MS 2010

ZAKUMI je juhoafrický LEOPARD, ktorý sa narodil v roku 1994. Jeho meno resp. názov sa skladá z dvoch slovných skratiek „ZA“ (čo je skratka Juhoafrickej republiky) a „KUMI“ (čo znamená „10“ vo viacerých afrických jazykoch). Foneticky to tiež korešponduje so slovami v jazykoch Xhosa a Zulu, pričom „Yiza Kum a Iza Kim“ znamená „príď ku mne“. Maskot symbolizuje africký kontinent a stelesňuje africkú hrdosť, sebavedomie, pohostinnosť, spoločenskosť a srdečnosť.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.