Jahňací chrbát s kôrkou a zeleninou
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 21.5.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ingrediencie: Mäso: 2 jahňacie chrbty (1 ks asi 650 g s kosťou), soľ, mleté čierne korenie, 2 PL olivového oleja, 1 PL cukru, 80 g píniových semienok, 60 g čiernych olív (bez kôstky), 100 g mäkkého masla, 1 ČL nasekaného rozmarínu, 1 PL strúhanky • zelenina: 1 biela cibuľa, 1 baklažán, 1 červená paprika, 1 stredne veľká cuketa, 2 PL olivového oleja, 2 vetvičky rozmarínu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 100 ml octa Balsamico, 100 ml červenej hroznovej šťavy alebo červeného portského vína, 50 g cukru

Jahňací chrbát s kôrkou a zeleninou

 

Ingrediencie:

 

Mäso:

2 jahňacie chrbty (1 ks asi 650 g s kosťou)

Soľ

mleté čierne korenie

2 PL olivového oleja

1 PL cukru

80 g píniových semienok

60 g čiernych olív (bez kôstky)

100 g mäkkého masla

1 ČL nasekaného rozmarínu

1 PL strúhanky

 

• zelenina:

1 biela cibuľa

1 baklažán

1 červená paprika

1 stredne veľká cuketa

2 PL olivového oleja

2 vetvičky rozmarínu

1 strúčik cesnaku

Soľ

mleté čierne korenie

100 ml octa Balsamico

100 ml červenej hroznovej šťavy alebo červeného portského vína

50 g cukru

 

 

 Počet porcií: 4

Spôsob prípravy:
Jahňací chrbát osolíme, okoreníme a orestujeme z oboch strán na olivovom oleji 2–3 minúty. Položíme na rošt a pečieme v rúre 50 minút (horné + spodné pečenie 85°C, 2. úroveň odspodu). Pod rošt zasunieme plech ako záchytnú misku. Cukor necháme na panvici skaramelizovať, pridáme píniové semienka, premiešame, dáme na plech vychladnúť a nadrobno nasekáme, rovnako tak aj olivy. Maslo ušľaháme do peny a primiešame píniový krokant, olivy, rozmarín a strúhanku, dochutíme soľou a korením. Hmotu dáme do vrecka, rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm a dáme do chladu. 

Zeleninu očistíme, olúpeme, prípadne omyjeme. Cibuľu, baklažán a papriku nakrájame na 2 cm prúžky, cuketu na 1 cm plátky. V panvici na olivovom oleji necháme pri miernej teplote 10 minút podusiť papriku, cibuľu a baklažán, pridáme plátky cukety, cesnak, rozmarín a dusíme ďalších 5 minút, dochutíme soľou a korením. Vyberieme cesnak s rozmarínom a zeleninu uchováme v teple. Ocot, hroznovú šťavu a cukor zvaríme na sirup a krátko pred podávaním zeleninu marinujeme. Jahňací chrbát vyberieme z rúry a rozohrejeme gril na 240°C. Vychladnutú hmotu rozkrojíme na dva obdĺžniky vo veľkosti mäsa, položíme na mäso a pod rozohriatym grilom gratinujeme 3–5 minút (3. úroveň odspodu). Podávame so zemiakmi.

autor: Miele



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.