Jogurtová bábovka
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 3.6.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ingrediencie: Trené cesto: 4 vajcia, 250 g jogurtu, 240 ml oleja, dreň z 1 vanilkového struku, 1 ČL nastrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry, 200 g cukru, 230 g hladkej pšeničnej múky, 1/2 prášku do pečiva, soľ, 400 g lesného ovocia (mrazené) • glazúra: 100 g cukru, 80 g mandľových lupienkov, 200 g bielej čokoládovej polevy, 50 g mäkkého masla, 1 PL oleje • ďalej: maslo a piškótová strúhanka (z detských piškótov) na vymazanie a vysypanie formy, forma na bábovku

Jogurtová bábovka

Ingrediencie:

 

Trené cesto:

4 vajcia

250 g jogurtu

240 ml oleja

dreň z 1 vanilkového struku

1 ČL nastrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry

200 g cukru

230 g hladkej pšeničnej múky

1/2 prášku do pečiva

Soľ

400 g lesného ovocia (mrazené)

 

• glazúra:

100 g cukru

80 g mandľových lupienkov

200 g bielej čokoládovej polevy

50 g mäkkého masla

1 PL olej

 

• ďalej: maslo a piškótová strúhanka (z detských piškótov) na vymazanie a vysypanie formy, forma na bábovku

 

Spôsob prípravy:
Formu vymažeme tukom, vysypeme strúhankou a postavíme do chladu. Na trené cesto oddelíme vajcia. Žĺtky, jogurt, olej, vanilku, citrónovú a pomarančovú kôru a polovicu cukru ušľaháme v mise do peny. Preosejeme múku, prášok do pečiva a zamiešame. Bielky ušľaháme so štipkou soli do polotuhého snehu, pridáme zvyšný cukor a ušľaháme krémový sneh. Sneh primiešavame postupne do cesta a nakoniec pridáme mrazené ovocie. Cesto ihneď naplníme do formy a pečieme v rúre 50–60 minút (horné/spodné pečenie 160°C, 2. úroveň odspodu). Bábovku necháme krátko vychladnúť, potom ju vyklopíme z formy, položíme na rošt a necháme vychladnúť. • Na glazúru necháme v hrnci skaramelizovať cukor a 50 ml vody do zlatohnedej farby. Primiešame mandle a karamel rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme vychladnúť. Mandľový karamel dáme do vrecka a valčekom na rezance rozdrobíme. Do rozpustenej bielej čokoládovej polevy pridáme maslo, olej a nakoniec primiešame karamelové kúsky. Bábovku polejeme touto polevou a necháme stuhnúť.

autor: Miele

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.