RECEPTY NA DIPY |
||
Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 27.5.2010 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Blue cheese dip | ||
Blue cheese dip Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s Hrsť sekanej pažítky Nivu postrúhame najemno a zmiešame s tatárskou omáčkou a nasekanou pažítkou. Je vhodná k červeným mäsám alebo k namáčaniu surovej zeleniny (mrkva, zelerová vňať…) Sicílsky dip Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice sicílskeho rajčinového pesta 4 lyžice Majolenky Hellmann‘s 1 lyžicu strúhaného syra parmezán Soľ, korenie podľa chuti Niekoľko lístkov čerstvej bazalky Pesto zmiešame s majonézou a parmezánom, dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame nasekanú bazalku. Dip sa hodí ku kuraciemu mäsu alebo aj k rybe. Dip s olivami Na 4 porcie potrebujeme: 6 lyžíc vykôstkovaných čiernych olív 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s 2 lyžičky vínneho octu Soľ, korenie, 1 strúčik cesnaku Čerstvé oregano alebo tymián Olivy nasekáme najemno. Zmiešame s tatárskou omáčkou a prelisovaným cesnakom, dochutíme octom, soľou, korením a nasekanou bylinkou. Necháme aspoň hodinu odležať. Omáčka sa hodí k pečenej zelenine, k rybe alebo ku grilovanému pečivu. Mediteránsky dip s cesnakom Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice Majolenky Hellmann‘s 2 lyžice panenského olivového oleja 1 stredný uvarený zemiak 2 strúčiky cesnaku Soľ Studený a uvarený zemiak roztlačíme na kašu a zmiešame s majonézou, olivovým olejom, cesnakom a dochutíme soľou. Výborne sa hodí k rybe, ku kuraťu a grilovanému chrumkavému pečivu. Cícerový dip Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice Majolenky Hellmann´s 2 lyžice oleja 1 stredne veľkú cibuľu Šťava z polky limetky Soľ, korenie Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Do mixéru dáme cícer, majonézu, olej, orestovanú cibuľu, citrónovú šťavu a štipku soli, dôkladne rozmixujeme na jemnú pastu. Pokiaľ je dip príliš tuhý, pridáme trochu vývaru z cícera. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Tento atraktívny dip je výborný s čerstvou alebo pečenou zeleninou, chrumkavým pečivom. Dip z pečenej papriky Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice Majolenky Hellmann‘s Šťavu z polky citróna Štipku cukru Štipku soli Čerstvo mleté korenie Trošku čerstvého tymiánu Papriku upečieme v trúbe domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do mixéra spolu s majonézou, šťavou z citróna a dobre rozmixujeme na jemnú pastu. Dochutíme soľou, štipkou cukru a korením. Na záver primiešame nasekaný tymián. Tento univerzálny dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine. Avokádový dip Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s 1 zrelé avokádo 1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky 1 malú cibuľu 1 strednú rajčinu Šťavu z polky limetky Štipku soli Čerstvé mleté korenie Trošku čerstvého koriandra (nie je nutné) Cibuľku nakrájame najemno, rajčinu na kocky cca 1x1 cm. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, lyžicou vydlabeme dužinu a roztlačíme ju vidličkou. Pridáme majonézu, sladko – pálivú omáčku, cibuľku, nakrájanú rajčinu, šťavu z limetky a dochutíme soľou a korením. Tento exotický dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine. Dip s kozím syrom a hruškami Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice Majolenky Hellmann‘s 1 menšiu zaváranú hrušku Hrsť nasekaných vlašských orechov 2 lyžičky vínneho octu Štipku soli Hrušku a kozí syr roztlačíme vidličkou najemno. Pridáme majonézu, ocot a dochutíme soľou. Nakoniec vmiešame nasekané orechy. Dip je vhodný ku grilovanému syru, pikantným klobáskam a pečeným grilovaným zemiakom. Dip z tekvicových semienok Na 4 porcie potrebujeme: 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann‘s 3 lyžice tekvicových semienok 1 lyžicu svetlej sójovej pasty Širo Miso 1 lyžicu vínneho octu 1 lyžicu svetlej sójovej omáčky Štipku cukru Tekvicové semienka veľmi pozvoľna a za stáleho miešania opražíme nasucho na panvici. Keď sú nafúknuté, necháme ich vychladnúť a dôkladne ich rozmrvíme na prášok (najlepšie v mažiari). V miske zmiešame tatársku omáčku, pastu Širo Miso, ocot, sójovú omáčku a tekvicové semienka. Dochutíme štipkou soli. Táto cudzokrajná omáčka je vhodná k zelenine, ako aj ku grilovanej tak i dusenej, k pečivu, grilovanému chudému mäsu a rybe. Dip z červenej fazule 1 veľkú cibuľu 1 väčšiu rajčinu 4 lyžice Rajčinovej omáčky Hellmann‘s 4 lyžice Majolenky Hellmann‘s Soľ, korenie, cukor, ocot Slaninu nakrájame na tenké pásiky (cca Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a pozvoľna restujeme cca 10 minút. K cibuli vložíme na kocky pokrájanú rajčinu. Zvýšime plameň a restujeme cca 5 minút. Prilejeme rajčinovú omáčku, necháme prevariť 5 minút, až kým všetko mierne nezhustne. Do omáčky vložíme fazuľu, majonézu a v prípade potreby dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Omáčka má mať sladko - kyslú chuť. Môžeme podávať teplú alebo studenú. Vynikajúco sa hodí k bravčovým rebierkam na mede a steakom rôzneho druhu. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |