Párty s Miele
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 16.6.2010 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Leto je už za dverami a ak ani vy nechcete zaostávať v spoločenských udalostiach, isto sa pridáte k trendu tohto leta a usporiadate záhradnú párty, ktorá sa nezaobíde bez letnej grilovačky. Vzdať sa jej nemusíte ani v prípade, že vonku prší.

Leto je už za dverami a ak ani vy nechcete zaostávať v spoločenských udalostiach, isto sa pridáte k trendu tohto leta a usporiadate záhradnú párty, ktorá sa nezaobíde bez letnej grilovačky. Vzdať sa jej nemusíte ani v prípade, že vonku prší. Spoločnosť Miele má totiž vo svojej ponuke Barbecue Grill s dvomi navzájom oddelenými výhrevnými okruhmi. Zadnú plochu oceníte na udržanie tepla čerstvého pokrmu, zatiaľ čo na prednej ploche môžete bezstarostne pripravovať ďalšie kúsky pre vašich hostí. Okrem grilovacích roštov Miele ponúka aj hladké grilovacie platne, ktoré ocenia najmä milovníci rybích pochúťok. 

 

Pre rýchlu prípravu ľahkého jedla je vhodný japonský vynález s názvom Tepan Yaki s rozmermi  380 x 520 mm, s ktorým sa stanete kuchárskym majstrom aj pri nečakanej návšteve. Jeho tajomstvo spočíva v nerezovej vyhrievanej ploche, kde príprava minútiek nebola nikdy jednoduchšia. Za komfortnou prípravou stojí intenzívne kontaktné teplo, ktorému je pokrm vystavený. Tak ako Barbecue Grill, aj Tepan Yaki je založený na dvoch oddelených platniach.

Na záver ponúkame tipy, ako si jednoducho a rýchlo pripravíte pomocou produktov Miele gurmánske špeciality.

 

Krevety na špíze

12-16 lúpaných kreviet, 2 PL citrónovej šťavy, 12-16 šampiňónov, olivy, 12 plátkov lososovej šunky, 75 g rozpusteného bylinkového masla, špajdle

Krevety pokvapkáme citrónovou šťavou. Očistíme šampiňóny a necháme odkvapkať olivy. Na špajdle striedavo napichujeme krevety, šampiňóny, olivy a kúsky šunky. Potrieme bylinkovým maslom. Rozpálime Tepan a z každej strany prudko opečieme. Podávame s bagetou a dressingom. Vynikajúcim letným variantom je aj ovocná kombinácia s ananásom.

 

Cuketové placky

 

2 vajcia, 50 ml mlieka, 300 g cukety, 100 g múky, soľ, mleté korenie, 1-2 PL oleja, 250 g čerstvého syra, 100 g crème fraîche (môže byť aj kyslá smotana), 150 g údeného lososa, nasekaný kôpor

Z múky, vajec a mlieka pripravíme cesto. Cuketu očistíme, nastrúhame a pridáme do cesta. Dochutíme soľou a korením. Tepan nahrejeme na stupeň 11. Potrieme olejom, nanesieme malé kôpky cesta, uhladíme a opekáme z oboch strán. Medzitým zmiešame čerstvý syr s  crème fraîche, pridáme na prúžky nakrájaného lososa a dochutíme soľou, korením a kôprom. Upečené placky servírujeme s lyžičkou pripraveného syrového krému.

 

Medailóniky s pestom a citrónovým dipom

600 g  bravčových medailónikov, 125 g plátkovej slaniny, 40 g bazalkového pesta, mleté korenie, soľ

Dip: 150 g termizovaného tvarohu, 100 g kyslej smotany, 1 ČL medu, 1PL citrónovej šťavy, citrónová kôra, mleté čili, nakrájaná petržlenová vňať, soľ

 

Plátky slaniny potrieme bazalkovým pestom, okoreníme  a zabalíme do nich bravčové medailóniky. Prepichnime špajdľou  alebo previažeme niťou. Pripravujeme na grile rozohriatom na 180 °C,  6-8 minút. Medzitým postupne zmiešame suroviny na dip. Servírujeme s opečenou bagetou.



 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.