Francúzsky slivkový koláč
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 24.9.2001 18:59
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Recept pre 6 osôb: Cesto: 250 g polohrubej múky 150 g pokrájaného masla 100 g hnedého cukru 1 lyžička oleja 2 vajíčka Plnka: 3 lyžice strúhanky 1 kg zrelých sliviek 3 lyžice hnedého cukru

Zo všetkých prísad zamiešame cesto a necháme ho 20 minút stáť v izbovej teplote. Okrúhlu formu na koláč buď vyložíme papierom na pečenie, alebo vymastíme a rovnomerne na ňu uložíme cesto. Posypeme strúhankou, ktorá vstrebe šťavu zo sliviek. Slivky umyjeme, pokrájame na štvrťky a kladieme na cesto šupkou nadol. Na slivky položíme niekoľko lupienkov mäkkého masla a posypeme hnedým cukrom. Vložíme do stredne vyhriatej rúry a pečieme okolo 40 minút, kým sa slivky nepokryjú karamelom. Francúzi podávajú slivkový koláč teplý, ale vynikajúco chutí aj vychladnutý.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.