Vôňa jesene vo vašej kuchyni |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 22.10.2010 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Jeseň so sebou prináša nielen krásne farby v prírode, ale je aj časom hojnosti v záhradách, na poliach a lesoch. S týmto obdobím je spojený zber jabĺk, zeleniny a aj hubári majú sezónu bohatú na ich obľúbené plody. Ak sa tieto dobroty spoja s kuchárskym umením, vôňa jesene krásne zaplní aj vašu kuchyňu. | ||
Jeseň so sebou prináša nielen krásne farby v prírode, ale je aj časom hojnosti v záhradách, na poliach a lesoch. S týmto obdobím je spojený zber jabĺk, zeleniny a aj hubári majú sezónu bohatú na ich obľúbené plody. Ak sa tieto dobroty spoja s kuchárskym umením, vôňa jesene krásne zaplní aj vašu kuchyňu. Dyňová polievka 1 cibuľa nakrájaná na kocky, 1 PL oleja, Spôsob prípravy: Cibuľu a olej dáme do misky a prikryté dusíme v mikrovlnnej rúre asi 4 minúty (pri 850 W). Pridáme nakrájanú dyňu, mlieko, vývar a korenie. Prikryté varíme v mikrovlnnej rúre asi 6 minút (pri 850 W), potom ďalších 12 minút (pri 450 W). Polievku rozmixujeme, zároveň pridávame maslo a crème fraîche. Na každú porciu dáme PL smotany a trochu dyňových jadier. Brokolica s hubami Spôsob prípravy: Brokolicu rozkrájame dáme do nákypovej formy (Ø Jablkové štvorčeky 4 plátky lístkového cesta ( Spôsob prípravy: Plátky lístkového cesta necháme rozmraziť, položíme na seba a rozvaľkáme na 40x20 cm veľkú plochu. Cesto rozdelíme na 8 štvorcov asi 10x10 cm. Jablká olúpeme, rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na drobné kocky. Marcipánovú hmotu rovnako nakrájame na kocky. Jablká a marcipán rozložíme na štvorec, pridáme lieskové oriešky a odkvapkané rumové hrozienka. Každú hranu štvorca potrieme bielkom, všetky rohy prehneme do stredu a dobre pritlačíme. Jablkové štvorce položíme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme dozlata 20 – 25 minút. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |