Vianočné recepty - Plnené pirohy so šunkou a dubákmi |
||
Autor(ka) : Janka Dátum a čas : 30.11.2010 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Plnené pirohy so šunkou a dubákmi | ||
Plnené pirohy so šunkou a dubákmi Pre 10 porcií Na prípravu cesta potrebujeme: · 1,5 kg zemiakov · 0,5 kg hladkej múky · 0,5 kg detskej krupice · 3 ks vajcia Na prípravu plnky potrebujeme: · 400 g Kuracej šunky údenej značky Hyza · 300 g cibule · 400 g sušených húb · mleté biele korenie · soľ · tymián · cesnak · olej Na ozdobenie potrebujeme: · 500 ml kyslej smotany · čerstvá pažítka Postup: Príprava cesta a pirohov: 1. Zemiaky uvaríme v šupke. Po ich miernom vychladnutí šupku očistíme a najemno nastrúhame. Zemiakovú masu zmiešame s múkou, krupicou, vajíčkami, dochutíme soľou a premiešame. 2. Vzniknuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a okrúhlou formou z neho vykrojíme krúžky, ktoré budeme plniť plnkou. 3. Do pripravených vykrojených krúžkov zabalíme plnku z Kuracej šunky údenej značky Hyza. 4. Pirohy vyvaríme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. 5. Zatiaľ, čo sa pirohy varia, zmiešame kyslú smotanu s nasekanou pažítkou. 6. Pirohy podávame teplé, poliate pažítkovým dipom. Príprava plnky: 1. Cibuľku najemno nakrájame a na oleji orestujeme dozlata. Pridáme najemno nakrájanú Kuraciu šunku údenú značky Hyza, huby, cesnak, dochutíme korením, soľou a tymiánom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |