Recepty na novoročné párty - Bread & Butter puding
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 14.12.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Bread & Butter puding

Pre 10 porcií

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1 balenie Venca sviatočného značky Penam

·         250 ml mlieka

·         250 ml šľahačkovej smotany

·         100 g kryštálového cukru

·         25 g masla

·         85 g bielej čokolády

·         4 PL whisky

·         hrozienka

·         1 vanilkový struk

·         2 vajcia

·         3 vaječné žĺtky

·         vanilková zmrzlina

·         práškový cukor na posypanie

 

Postup:

1.       Pec necháme rozohriať na 180°C.

2.       Spolu uvaríme mlieko, smotana a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrie, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Necháme chvíľu povariť a precedíme.

3.       V miske vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame.

4.       Veniec sviatočný značky Penam nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ho roztopeným maslom a posypeme hrozienkami. Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 – 25 min do zhustnutia.

5.       Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom.

6.       Servírujeme pri izbovej teplote s vanilkovou zmrzlinou.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.