Recepty na novoročné párty - Bread & Butter puding |
||
Autor(ka) : Janka Dátum a čas : 14.12.2010 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Bread & Butter puding | ||
Pre 10 porcií Na prípravu potrebujeme: · 1 balenie Venca sviatočného značky Penam · 250 ml mlieka · 250 ml šľahačkovej smotany · 100 g kryštálového cukru · 25 g masla · 85 g bielej čokolády · 4 PL whisky · hrozienka · 1 vanilkový struk · 2 vajcia · 3 vaječné žĺtky · vanilková zmrzlina · práškový cukor na posypanie Postup: 1. Pec necháme rozohriať na 180°C. 2. Spolu uvaríme mlieko, smotana a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrie, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Necháme chvíľu povariť a precedíme. 3. V miske vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame. 4. Veniec sviatočný značky Penam nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ho roztopeným maslom a posypeme hrozienkami. Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 – 25 min do zhustnutia. 5. Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom. 6. Servírujeme pri izbovej teplote s vanilkovou zmrzlinou. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |