Svetové matky a dcéry ...
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 20.10.2000 12:48
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

A navyše, ak má človek peknú, múdru a starostlivú mamu, mal by byť natoľko rozumný, aby sa usiloval kráčať v jej šľapajach. Potom sa môžu spolu tešiť z úspechu. Moje slová potvrdzuje zopár osobností, ktoré si vynikajúco rozumejú s najbližšími a ich najlepšími priateľkami sú vlastné mamy...


Ivanka a Ivana Trumpové
Vždy boli spolu. Spoločne trávia každé prázdniny a navzájom sa podopierajú v ťažkých chvíľach. Ivanka - dcéra multimilionára Donalda Trumpa - by sa chcela rovnako, ako jej mama, stať úspešnou obchodníčkou. Sníva o finančnej nezávislosti a osobnej slobode. Jej atraktívna mama Ivana sa po rozvode s Trumpom / bol to už jej druhý rozvod / postavila na vlastné nohy. Stihla sa znovu vydať i rozviesť a vytvorila obchodné impérium s mnohomiliónovými ziskami. 17-ročná Ivanka v súčasnosti študuje a súčasne pracuje ako modelka renomovanej agentúry. Zlé jazyky tvrdia, že zmluvu dostala len vďaka kontaktom svojej matky, ktorá je najlepšou zákazníčkou takmer všetkých svetoznámych módnych dizajnérov. Aj keby to bola pravda, dôležité je, že tú šancu nepremárnila. Úžasné je aj to, že si obe Ivanky rozumejú aj s babičkou Máriou Zelníčkovou, ktorá sa kvôli vnučke naučila takmer 55 ročná po anglicky, a ktorej dcéra darovala tento rok vilu. Nie v Amerike, ale v rodnom Zlíne. Tam si pani Mária chodí oddýchnuť od Ameriky, ktorá sa jej zdá príliš falošná.

Emma Thompsonová a Phyllida Lawová
Obe dámy sú herečkami a vášnivo rady trávia čas spolu. Celé hodiny debatujú o všetkom, čo prežili a večery si spríjemňujú vegetariánskymi jedlami a...fľaškou whisky. Novinári, ktorí s nimi chcú urobiť interview, majú ťažkú úlohu. Emma a Phyllida odpovedajú na ich otázky obe súčasne a dokresľujú ich vtipnými anekdotami. Jedna vetu začne a druhá ju dokončí. Nevadí im dokonca ani to, že sa líšia temperamentom: mladšia Emma nad odpoveďami premýšľa, hovorí pomaly a robí časté prestávky. Mama Phyllida každú chvíľu vybuchuje smiechom a odpovede prerušuje žartami alebo ironickými poznámkami.
Matka i dcéra dlho bývali v Londýne na tej istej ulici. Viacnásobná držiteľka Oscara Emma Thompsonová sa len nedávno presťahovala do Beverly Hills, ale hovorí, že matkinu blízkosť cíti aj naďalej :,,Máme nebotyčné telefónne účty. Neviem si predstaviť večer bez rozhovoru s mojou mamou.“

Naomi a Valerie Campbellové
Jedna z najdrahších modeliek sveta, Naomi Campbellová, už mnohokrát zopakovala, že najdôležitejším človekom jej života je mama. Dcéru vychovávala sama a možno povedať, že ona rozhodla o jej osude. Po večeroch šepkala malej Naomi:,,Bude z teba hviezda, dcérenka.“
Matka sa vzdala vlastných ambícií, aby pomohla robiť kariéru dcére. Naučila ju ťažko pracovať, zatnúť zuby a nikdy sa nepoddávať. Svoju dcéru veľmi často sprevádza na módne prehliadky a Naomi ju dokonca nahovorila aj na spoločné predvádzanie. Efekt bol ohromujúci! Valerie je aj napriek veku veľmi atraktívna žena. Keď spoločne s Naomi kráčajú po ulici, ľudia ich považujú za sestry. Stále má na Naomi veľký vplyv. Dcéra pozorne počúva jej rady a dobrovoľne sa riadi jej názormi, vždy sa jej to oplatilo.

Gwyneth Paltrowová a Blythe Dannerová
Matka mladej nežnej držiteľky Oscara, Blythe Dannerová, bola úspešnou divadelnou herečkou /otec je bohatý hollywoodsky producent/ a dcéru od začiatku kariéry podporovala svojimi známosťami a skúsenosťami. Možno preto, aby jej odčinila, že ju v detstve nechávala hlavne s vychovávateľkami a Gwyneth ju poznala skôr ako hlas z telefónu, než ako osobu. Keď mala päť rokov vymohla si Gwyneth, že bude účinkovať v jej letných divadelných predstaveniach, aby boli čo najviac spolu.. Možno aj vďaka tomu, začala Gwyneth hrávať vo filmoch. ,,Keď som pozorovala mamu na scéne, rozhodla som sa pre hereckú kariéru“, priznala sa Gwyneth. V obdive k nej ide ešte ďalej. „Moja matka sa vzdala kariéry, aby sa mohla venovať nám deťom – bratovi a mne. Obdivujem ju a ak bude treba, urobím to isté“, tvrdí Gwyneth a režiséri sa obávajú, že by mohli prísť o veľmi sľubný talent. Našťastie pre nich sa jej vzťah s Bradom Pittom skončil rozchodom. Gwyneth totiž sníva o mnohodetnej rodine. Napriek talentu k nej bol osud trocha nespravodlivý. Najskôr ju všetci poznali ako dcéru Blythe Dannerovej, aby sa vzápätí predstavila svetu ako dievča Brada Pitta. Bola s ním aj zasnúbená a jej matke sa tiež veľmi páčil. Bol to však práve on, čo v nej zlomil lásku. Dva roky od rozchodu sa nevie spamätať a tak zaháňa smútok litrami kamilkového čaju, jogurtmi, stovkami cigariet a dlhými rozhovormi s mamou, s ktorou sa stretávajú v svojej obľúbenej kaviarni.

Elizabeth Jaggerová a Jerry Hallová
Našťastie pre seba aj zvyšok sveta sa najstaršia dcéra Jerry a Micka Jaggera - Elizabeth, veľmi podobá na svoju krásnu mamu. (Mick totiž, aj keď spieva úžasne, vyzerá, povedzme - trocha démonicky). A práve vďaka nahováraniu mamy má slečna Jaggerová za sebou už aj debut ako modelka. Ľudia z branže po jej prvej prehliadke dokonca vyslovili tvrdenie, že urobí väčšiu kariéru, ako jej mama, ktorá patrí už dvadsať rokov medzi najlepšie platené modelky sveta. Jerry to veľmi teší a ubezpečuje, že urobí všetko, aby sa jej 16 ročná dcéra Elizabeth dostala na vrchol rýchlejšie, ako ona. Liz dostala už za prvú prehliadku pre Thierryho Muglera neuveriteľných 750-tisíc dolárov a 1,87 m vysokú dievčinu angažovala už aj Vivienne Westwoodová. Mama Jerry je nadšená. Spoločná záľuba im obom dáva šancu zabudnúť na problémy, ktoré im v poslednom čase spôsobuje ocko Mick. Ten dodnes tvrdí, že ba sa Liz najprv mala naučiť robiť niečo poriadne! /Trebárs ako on?!/

Katarína Hasprová a Soňa Valentová
Na Slovensku má podobný krásny vzťah speváčka Katka Hasprová so svojou mamou herečkou Soňou Valentovou. Obe sú mimoriadne nadané a krásne. Pri pohľade na Katku má človek pocit ako keby videl mladú Soňu, v čase, keď sa vydávala za režiséra Haspru. Napriek tomu, že jej manžel bol renomovaný režisér Soňa Valentová pracovala na sebe, aby bola čoraz lepšia. Katka robí to isté, spolieha sa na seba a disciplinovane pracuje na svojom rozvoji. A obidve napriek tomu, že pracujú v atraktívnom povolaní sú duchovné bytosti plné viery, lásky v Boha a v dobro.
Keď Katka spieva a mama Soňa ju sleduje, vyžaruje z nej tiché šťastie. Platí to aj naopak.

Ak máte podobný vzťah s vašou matkou napíšte nám, čo si na nej najviac ceníte. Radi vaše skúsenosti uverejníme a možno v spoločnej diskusii pomôžeme tým, ktorí takýto vzťah nemajú.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.