Viete, že dva týždne života strávime bozkávaním??? Hurá do toho, je tu 14. február – sviatok Sv. Valentína!!
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 7.2.2011 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Bozkávanie je zázračný liek na veľa problémov a dokáže zmierniť aj silné bolesti...

Bozkávanie je zázračný liek na veľa problémov a dokáže zmierniť aj silné bolesti...

Bozkávanie navyše prináša perfektné psychické uvoľnenie a zbavuje človeka napätia. Stačí jediný vášnivý bozk a spustí sa hneď celý reťazec biochemických reakcií, ktoré ničia „hormóny stresu“. Vďaka endorfínu, ktorý sliny bohato obsahujú, je možné preukázateľne zmierniť bolesť v tele. Pri dotyku jazykov sa rapídne zvýši podiel ďalších hormónov v krvi, čo povzbudí látkovú výmenu. Bozkávanie prispieva k celkovému okysličeniu organizmu tiež tým, že vyvoláva rýchlejší tlkot srdca: u mužov okolo 110 úderov za minútu, u žien o niečo menej. A navyše: tridsaťminútový vášnivý bozk dokáže „prečistiť“ dýchacie cesty tak, že zastaví aj dráždivé kýchanie. Podľa japonských lekárov je to tiež výborný liek na sennú látku. Zaujímavé je aj to, že bozkávanie omladzuje. Neveríte? Pri francúzskom bozku „pracuje“ súčasne tridsaťosem svalov tváre – pokožka tváre sa lepšie prekrví a pomalšie starne. Takto sa príjemne a prirodzene vyhladzujú vrásky. A pretože už počas minútového bozku spálime takmer tridsať kalórií (za život okolo 585 000 kalórií), udržiavame si tým aj štíhlu líniu. Pravidelne sa bozkávajúci partneri sa podľa amerických výskumov dožívajú dlhšieho veku, majú menšie zdravotné problémy a viac peňazí, pretože sú pozitívne naladení. Nie je to inšpirujúce? Najmä keď je bozkávanie také príjemné a zdravé... Ešte zdravšie bude, ak budete používať správne dentálne gély, ktoré ústa súčasne aj dezinfikujú (novinkou sú gély s extraktom z jadierok grepov). Ale zdravý by mal byť aj náš bozk. Aké sú vaše pery? V akom stave sú vaše zuby, jazyk a ďasná? Dožičíte im patričnú starostlivosť? A viete, že rovnako ako vaše roztúžené pery, aj ústa môžu signalizovať, že sa vo vašom tele niečo deje? Pokúšajú sa tým varovať vás pred väčšími zdravotnými ochoreniami a odhalia dokonca aj váš momentálny psychický stav – odkryjú náhly konflikt, úzkosť a obavu, či nevyriešené problémy. Veď stačí bolestivý „kútik“, opar, bolesť zubov, či afty a partner sa už s vami bozkávať nemôže...alebo sa nechcete bozkávať vy s ním? Každopádne vám ústa hovoria, že máte oslabenú imunitu, že vám chýbajú vitamíny či minerály. Popraskané pery, opary, bolestivý jazyk, ďasná či afty môžu ukazovať na problémy so slinivkou, žalúdkom, dutinami a ďalšími časťami tela. A pretože ústa je možné preskúmať ľahšie ako vnútorné orgány, môžete predísť mnohým problémom. Poslúchajte ich a venujte im náležitú pozornosť – váš bozk bude o to viac a o to dlhšie chutiť... Výborným pomocníkom pri starostlivosti o ústnu dutinu je novinka Citrovital dentálny gél, ktorý obsahuje extrakt z jadierok grapefruitov, ktoré majú antibakteriálne účinky!

 

Pery sú klenotom ženskej tváre. Okamžite upútajú pozornosť a to nielen u silnejšej polovice ľudstva. Tak, ako by sa každá žena mala starať o svoju pleť, mala by sa tiež starať aj o pery. Sú mimoriadne náchylné na rôzne nehody a trpia našimi zlozvykmi. Ich pravidelné ošetrovanie by malo byť samozrejmosťou. V chladnom počasí potrebujú ochrannú vrstvu, v ostatných mesiacoch aj dostatok hydratácie. Veď popraskané ústa sa nedajú porovnať s vášnivými perami s nádherne jemnými a vláčnymi perami. Do kabelky si nezabúdajte dať balzam, najlepšie s UV filtrom, ktorý môžete používať niekoľkokrát denne.

Pokiaľ sa potrebujete zbaviť drsných pier, skúste peeling zubnou kefkou. Jemne ňou pery masírujte jedenkrát za pár dní a potom ich ošetrite napríklad kozmetickou vazelínou. Tou si pery môžete pretrieť aj niekoľkokrát denne.

 

Tip pre vaše pery

Viete, že perám prospieva grep? Konkrétne výťažok z jadierok grepu. Kvapky Citrovital skúste použiť na ošetrenie pier. Denne 2-3 krát potierajte pomocou chumáčika vaty alebo vatovej tyčinky zmesou niekoľkých kvapiek extraktu a polievkovej lyžice oleja a vaše pery by mali získať hebkosť a vláčnosť.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.