Veľkonočné a jarné recepty s produktami Penam a Hyza (2/2)
Autor(ka) : Lucia
Dátum a čas : 23.3.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mousse z údenej kuracej šunky na toaste (pre 10 porcií)

Mousse  z údenej kuracej šunky na toaste (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1 kg Kuracej šunky DE LUXE značky HYZA

·         400 ml 33 % smotany na šľahanie

·         125 g masla

·         soľ

·         čierne korenie

·         1-2 balenia Chlebu toastového svetlého značky Penam

·         petržlenová vňať na ozdobenie

 

Postup:

1.      Kuraciu šunku DE LUXE značky HYZA nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme spolu so smotanou, soľou a korením. Na záver opatrne pridáme do mixéra maslo. Nepridávajte ho skôr, inak sa vám zmes zrazí.

2.      Šunkovou zmesou naplníme cukrárske vrecko a podľa vlastnej fantázie ňou zdobíme zľahka opečené toasty.

3.      Ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme.

 

 

 Jarný Quiche lorraine s brokolicou a šunkou (pre 4 porcie)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         120 g Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA

·         150 g lístkového cesta

·         120 g brokolice

·         160 ml 33 % smotany na šľahanie

·         2 vajíčka

·         50 g tvrdého syra

·         soľ

·         čierne korenie

 

Postup:

1.      Lístkové cesto natenko vyvaľkáme.

2.      Formu na pečenie vymažeme maslom a vložíme do nej cesto. Vykrojíme podľa okraja formy a poprepichujeme vidličkou.

3.      Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, pridáme štipku soli a korenia.

4.      Na cesto poukladáme kúsky umytej a osušenej brokolice a na menšie kúsky nakrájanej Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA. Zalejeme vyšľahanou zmesou smotany s vajíčkami.

5.      Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút.

6.      Na konci pečenia posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte pár minút zapiecť.

 

 

Veľkonočné vajíčka s ovocím (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         100 g vajíčok z kolekcie Veľkonočné vajíčka Penam

·         250 g čerstvých jahôd

·         200 g ananásu

·         200 g bieleho alebo červeného hrozna

·         lístky mäty na ozdobenie

 

Postup:

1.      Ovocie umyjeme a nakrájame na plátky, prípadne mesiačiky.

2.      Veľkonočné vajíčka Penam poukladáme na dezertné tanieriky a ozdobíme kúskami ovocia.

3.      Ozdobíme lístkami mäty a servírujeme.

 

 

Perníčky s ovocnou omáčkou (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1000 g Baránkových perníčkov Penam

·         500 g zmesi lesného ovocia

·         200 g kryštálového cukru

·         citrónová kôra

·         lístky mäty na ozdobenie

 

Postup:

1.      Zmes lesného ovocia prevaríme v hrnci spolu s kryštálovým cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna.

2.      Hmotu necháme vychladnúť a rozdelíme na tanieriky.

3.      Na omáčku poukladáme Baránkove perníčky Penam a dozdobíme mätovými lístkami.

 

 

Sviatočný bochník s pudingom (pre 10 porcií)

 

Na prípravu potrebujeme:

·         1000 g Sviatočného bochníka Penam

·         3 balenia vanilkového pudingu (príprava s vodou)

·         ľubovoľné ovocie a lístky mäty na ozdobenie

 

Postup:

1.      Pripravíme vanilkový puding podľa návodu na obale.

2.      Sviatočný bochník Penam nakrájame na tenšie plátky (približne 100 g), poukladáme na tanierik a polejem pudingom.

3.      Ozdobíme vybraným ovocím, mätou a servírujeme.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.