Veľkonočné a jarné recepty s produktami Penam a Hyza (2/2) |
||
Autor(ka) : Lucia Dátum a čas : 23.3.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Mousse z údenej kuracej šunky na toaste (pre 10 porcií) | ||
Mousse z údenej kuracej šunky na toaste (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 1 kg Kuracej šunky DE LUXE značky HYZA · 400 ml 33 % smotany na šľahanie · 125 g masla · soľ · čierne korenie · 1-2 balenia Chlebu toastového svetlého značky Penam · petržlenová vňať na ozdobenie Postup: 1. Kuraciu šunku DE LUXE značky HYZA nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme spolu so smotanou, soľou a korením. Na záver opatrne pridáme do mixéra maslo. Nepridávajte ho skôr, inak sa vám zmes zrazí. 2. Šunkovou zmesou naplníme cukrárske vrecko a podľa vlastnej fantázie ňou zdobíme zľahka opečené toasty. 3. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme. Jarný Quiche lorraine s brokolicou a šunkou (pre 4 porcie) Na prípravu potrebujeme: · 120 g Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA · 150 g lístkového cesta · 120 g brokolice · 160 ml 33 % smotany na šľahanie · 2 vajíčka · 50 g tvrdého syra · soľ · čierne korenie Postup: 1. Lístkové cesto natenko vyvaľkáme. 2. Formu na pečenie vymažeme maslom a vložíme do nej cesto. Vykrojíme podľa okraja formy a poprepichujeme vidličkou. 3. Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, pridáme štipku soli a korenia. 4. Na cesto poukladáme kúsky umytej a osušenej brokolice a na menšie kúsky nakrájanej Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA. Zalejeme vyšľahanou zmesou smotany s vajíčkami. 5. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút. 6. Na konci pečenia posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte pár minút zapiecť. Veľkonočné vajíčka s ovocím (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 100 g vajíčok z kolekcie Veľkonočné vajíčka Penam · 250 g čerstvých jahôd · 200 g ananásu · 200 g bieleho alebo červeného hrozna · lístky mäty na ozdobenie Postup: 1. Ovocie umyjeme a nakrájame na plátky, prípadne mesiačiky. 2. Veľkonočné vajíčka Penam poukladáme na dezertné tanieriky a ozdobíme kúskami ovocia. 3. Ozdobíme lístkami mäty a servírujeme. Perníčky s ovocnou omáčkou (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 1000 g Baránkových perníčkov Penam · 500 g zmesi lesného ovocia · 200 g kryštálového cukru · citrónová kôra · lístky mäty na ozdobenie Postup: 1. Zmes lesného ovocia prevaríme v hrnci spolu s kryštálovým cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna. 2. Hmotu necháme vychladnúť a rozdelíme na tanieriky. 3. Na omáčku poukladáme Baránkove perníčky Penam a dozdobíme mätovými lístkami. Sviatočný bochník s pudingom (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 1000 g Sviatočného bochníka Penam · 3 balenia vanilkového pudingu (príprava s vodou) · ľubovoľné ovocie a lístky mäty na ozdobenie Postup: 1. Pripravíme vanilkový puding podľa návodu na obale. 2. Sviatočný bochník Penam nakrájame na tenšie plátky (približne 100 g), poukladáme na tanierik a polejem pudingom. 3. Ozdobíme vybraným ovocím, mätou a servírujeme. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |